Audi проведе четири дни тестове на автономни автомобили в град

...
Audi проведе четири дни тестове на автономни автомобили в град
Коментари Харесай

Германските производители на автомобили тестват автономни модели в Китай

Audi организира четири дни проби на самостоятелни коли в град Уси този месец и ще започва център за развиване и тестване в града при започване на идната година, където в последна сметка се чака да бъдат назначени 150 чиновници

Още по тематиката
Пентагонът ще употребява самостоятелни коли

Модернизацията на американската войска би понижила трагичните произшествия
6 май 2018
Ford ще предлага транспортни услуги с самостоятелни коли от 2021 година

Kомпанията избира да оперира лична платформа за споделени пътувания, като ще се насочи и към куриерския бизнес
18 апр 2018
От Белград през София до Солун без ръце на кормилото

Сърбия, България и Гърция заявиха, че ще построяват 5G автомагистрала за самостоятелни коли
10 апр 2018
Magna и Lyft стартират разработка на технология за самостоятелни коли

Чрез партньорството си двете компании ще се наредят измежду водачите в промишлеността
19 мар 2018
Революцията на самостоятелните коли

Безпилотните транспортни средства ще бъдат въведени до 2020 година, предвиждат специалисти, като главно става въпрос за планове за градски превоз, както и камиони за доставки
16 дек 2017
General Motors се насочва към нишата на самостоятелните таксита

По предварителни прогнози проектът ще се реализира до 2019 година, като компанията е първата от бранша, която пробва да приложи технологията в мащаб
5 дек 2017 Трите най-големи автомобилни производителя в Германия започнаха да тестват самостоятелни транспортни средства в Китай макар разпоредбите, които ги принуждават да си сътрудничат с локални софтуерни компании, оповестява Financial Times.

За да проведат тестванията, Audi, Mercedes-Benz и BMW се съгласиха да употребяват китайски снабдители на данни, оставяйки настрани съществуващите си интернационалните контракти, с цел да се наложат на най-големия пазар на коли в света.

Тестовете

Audi стартира изследвания на технологията за самоуправление в източния град Уси този месец, откакто конкурентната Daimler, компанията майка на Mercedes, организира проби в Пекин. Първата задгранична компания, която получи лиценз за изпитване на самостоятелни коли в Китай, беше BWM, която, откакто получи позволение през май, се насочи към Шанхай.

Производителите на коли по целия свят създават системи за самоуправление, като си партнират с голям брой софтуерни предприятия, само че може да бъдат принудени да създадат отстъпки, с цел да оперират в Китай, където някои софтуерни компании като Гугъл са изправени пред ограничавания.

Пол Гонг, анализатор от UBS, съобщи, че рестриктивните мерки върху задграничните компании, участващи в китайската информационната промишленост, " нямат резултат върху обичайните производители на коли ", защото те се специализират в хардуера. Той добави, че минусите на капиталовите ограничавания на Китай ще паднат върху фирмите, които създават програмен продукт, който работи в самостоятелни коли - като Waymo на Гугъл, който записва дъщерно сдружение в Китай предишния месец.

BMW работи с Intel, а Audi и компанията й майка VW си партнират с Aurora - стартъп, воден от създателя на Waymo Крис Урмсън. Daimler основава своя лична система.

Притесненията

Чуждестранните компании и преди са изразявали терзания по отношение на китайските разпореждания, ограничаващи ги да работят с локални софтуерни компании.

Aко производителите на коли желаят да пуснат самостоятелни коли на китайския пазар, фирмите ще би трябвало да ги тестват на място, защото изискванията на пътя доста се различaват от тези в другите страни. " Никой не желае да пропусне този пазар ", сподели Йейл Джанг, шеф на консултантската компания Auto Foresight.

Audi организира четири дни проби на самостоятелни коли в град Уси този месец и ще започва център за развиване и тестване в града при започване на идната година, където в последна сметка се чака да бъдат назначени 150 чиновници. " Мисля, че това е огромен късмет, защото сега няма прекалено много регулации и стандарти ", сподели Александър Пеш, шеф на единицата за самостоятелни коли на Audi. Групата ще си партнира с Huawei и China Mobile.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР