Audi подготвя линия от три концептуални автомобила: Skysphere, Grandsphere и

...
Audi подготвя линия от три концептуални автомобила: Skysphere, Grandsphere и
Коментари Харесай

Audi представи плъзгащ се роудстър, който се удължава с 25 сантиметра

Audi приготвя линия от три концептуални автомобила: Skysphere, Grandsphere и Urbansphere. Първият към този момент е разкрит и съставлява електрическият роудстър, който носи името Skysphere. Автомобилът е оголен на публични фотоси, макар че общественият му дебют ще се състои на 13 август по време на седмицата на колите в Монтерей в Калифорния.
 Audi показа

Иновацията се оказа много новаторска. Роудстърът може да се разтяга по дължина според от определения режим на шофиране. Увеличението е 25 сантиметра, а цялото това разстояние пада върху междуосието. Плъзгащата се Skysphere идея има за цел да показва посоката на развиване на дизайна на Audi. Според дизайнерите на компанията тъкмо по този начин би трябвало да наподобяват електрическите коли на марката, които ще се появят в бъдеще.

 Audi показа

Skysphere е основан с взор към Horch 853, петметров роудстър от 30-те години на предишния век и е планиран в жанр Арт Деко, комбиниран с съвременни технологии. Концепцията има светещ панел на решетката на радиатора и още един на кърмата, само че с червени светодиоди. Другите дизайнерски характерности включват необятни, изпъкнали арки на колелата, аеродинамични 23-цолови джанти и преносим покрив.
 Audi показа

Дължината на роудстъра може да варира. Skysphere може да се удължи с 25 сантиметра и цялото това разстояние пада върху междуосието. В състезателен режим, роудстърът е с дължина 4.94 метра, а в режим Grand Touring, за умерено шофиране и с задействан автопилот от равнище 4, той се удължава до 5.19 метра. Идеята за физическа промяна обаче не е нова. Ще напомним, че концепцията Renault Morphoz може да направи същото.
 Audi показа

Между другото, автопилотът, с който е оборудван Skysphere, не планува интервенция на лидера в процеса на ръководство. Освен това, когато системата се задейства, кормилото автоматизирано се прибира в предния панел, а педалите - в ниша в пода. Забавлението на лидера и пасажера начело е отговорност на мултимедийната система с широкоекранен екран, който се простира по цялата широчина на арматурното табло.
 Audi показа

Роудстърът се задвижва от електрически мотор с мощ 623 конски сили, инсталиран на задната ос. Захранва се от батерия с потенциал 80 киловатчаса, с едно зареждане на която електрическата кола изминава 500 километра в цикъл WLTP. Audi твърди, че 1.8-тонният Skysphere може да форсира до 100 километра в час за четири секунди.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР