Audi e най-печелившата марка на германската група Volkswagen. © Mike

...
Audi e най-печелившата марка на германската група Volkswagen. © Mike
Коментари Харесай

Audi инвестира 14 млрд. евро в електрическа мобилност и автономни коли

Audi e най-печелившата марка на немската група Volkswagen.

© Mike Blake Премиум марката на немската Volkswagen - Audi, разгласи, че ще влага 14 милиарда евро в електрическа подвижност, цифровизация и самостоятелни коли до 2023 година, оповестява Reuters.
Общите разноски, планувани в 5-годишната тактика на групата, са на стойност 40 милиарда евро, споделя се в изказване на компанията. Тя възнамерява още да предприеме ограничения за преструктуриране, които ще ѝ генерират 1 милиарда $ доходи през 2018 година

Бъдещи проекти

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. " Става ясно какво целим с плануваните дейности. Започваме систематично да акцентираме върху основаването на електрическа мрежа. Тя ще е фокусът ни в бъдеще ", съобщи ръководителят на краткотрайния директорски съвет на Audi - Брам Шот.

" Постоянно приоритизираме ресурсите си съгласно продуктите и услуги, които ще предлагаме в бъдеще, а те ще са извънредно атрактивни и подобаващи за пазара ", прибавя той.

Наскоро новият изпълнителен шеф на Volkswagen в Северна Америка - Скот Кеог, разгласи, че компанията се готви да построи цех за електрически коли на континента. Световният водач в бранша счита да излезе с нов електрически модел на американския пазар в ценовия диапазон 30 - 40 хиляди $ до 2020 година По този метод немската компания ще се конкурира с Tesla, която сега господства на американския пазар за електрически коли.

Volkswagen договаря и за партньорство с Ford за новата си тактика компанията за създаването на електрически коли, напомня Кеорг.

Регистрациите на коли в Европейски Съюз през септември понижиха с 23.5% поради големия спад в продажбите на немските компании. Audi, която е най-печелившата марка на Volkswagen, означи 56% спад, добавяйки още " сол в раната " на възстановяващата се от лидерска рецесия компания след ареста на основния изпълнителен шеф Рупърт Щадлър поради хипотетичното му присъединяване в дизеловия скандал през юни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР