атварянето на фитнес-центрове и спортните зали поради пандемията от коронавируса

...
атварянето на фитнес-центрове и спортните зали поради пандемията от коронавируса
Коментари Харесай

Грешките, които правим при бягането за здраве

атварянето на фитнес-центрове и спортните зали заради пандемията от ковид докара до увеличение на известността на тичането за здраве, тъй наречените джогинг или крос.

Безплатната и налична за всички интензивност обаче не е толкоз просто нещо. А точно, даже при най-здравословните привички е допустимо да се вършат неточности.

Ако занапред стартирате, би трябвало да обърнете внимание на няколко "клопки ", които могат да причинят болежка или пострадване.

За начало проверете дали са ви комфортни спортните обувки.

Трябва да ги мерите от най-дългия пръст, а не от палеца, дали ви стават. Тъй като доста хора допускат, че палецът им е най-дългият им пръст, което не постоянно е по този начин, от време на време купуват обувки с неверен размер.

"Идеалната маратонка е тази, при която имате малко място за оживление на пръстите на краката си ", сподели доктор Кейси Ан Пидич пред "Пю Уау ".

Грешните обувки могат да причинят дискомфорт при тичане, инфектиране на сухожилията или фрактура на стъпалото.

Но най-честата неточност, която позволяват начинаещите, е пренатоварването.

"VeryWell Fit " предизвестява, че седмичният пробег би трябвало последователно да се усилва с 10%. Ако увеличите дистанцията по-бързо от това, то ще докара до болежка, която може да се трансформира в контузия. Вашето тяло се нуждае от време, с цел да се приспособява към новата рутина.

Освен това осигурете дни за отмора, с цел да може тялото ви да компенсира изгубената сила и да продължи да се движи с оптимален потенциал.

Препоръчително е при тичане да държите ръцете си под ъгъл от 90 градуса и да ги движите напред-назад от раменната става, а не от лактите.

Тази позиция ще ви помогне да бягате по-бързо.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР