Атракционен влак с парен локомотив и вагон от царската композиция

...
Атракционен влак с парен локомотив и вагон от царската композиция
Коментари Харесай

Ретро влак с парен локомотив и царски вагон до Кюстендил и обратно

Атракционен трен с парен локомотив и вагон от царската комбинация " Корона експрес " ще дойде през днешния ден по обед на ж.п. гарата в Кюстендил. Поводът - 110-ата годишнина от стартирането в употреба на ж.п. линията Радомир-Земен-Кюстендил. Освен на ретро пътуването, пасажерите ще могат да се насладят и на галерия с фотографии на перона на гарата в Кюстендил.

 © БДЖ
Атракция в паровата комбинация е персоналният вагон-салон на цар Борис III от „ Корона експрес ”. Специално прикаченият вагон ще пътува за първи път тази година като атракция, а по време на придвижване всички искащи ще могат да го прегледат, съпроводени от гид, който ще ги запознае с любопитни обстоятелства.

Атракционният трен ще потегли от Централна гара София в 8:30 часа и ще дойде на гара Кюстендил в 12:40 часа. По време на празничното пътешестване на гарите Радомир, Земен и Кюстендил влакът ще престои, с цел да могат пътуващите и гости да се насладят на проведените публични тържества, съобщи БНР.

В противоположната посока композицията ще замине от гара Кюстендил в 13:50 часа. Цената на билета за влака от София до Кюстендил е 21.50 лева за пътешестване в една посока (с включено непокътнато място), а децата до 7-годишна възраст ще пътуват гратис.

Очаква се интерес да провокира и фотоизложбата, аранжирана на перона на гарата в Кюстендил, разгласи историкът доц.д-р Ангел Джонев от иницативния комитет:

„ 15 табла с документи и фотоси, в това число такива от откриването на линията до Кюстендил “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР