Атрактивни демонстрации на армейските спецчасти в Пловдив. Силите ни за

...
Атрактивни демонстрации на армейските спецчасти в Пловдив. Силите ни за
Коментари Харесай

Атрактивни демонстрации на армейските спецчасти в Пловдив - вижте

Атрактивни демонстрации на армейските спецчасти в Пловдив. Силите ни за специфични интервенции вземат участие в огромното интернационално обучение " Троянска стъпка " дружно с 8 други страни. В България подготвителните задания за задачи на НАТО се извършват от повече от половината участници.

" Троянска стъпка " е най-голямото обучение на силите за специфични интервенции в Европа. Тази година в него вземат участие 230 военнослужещи, самолети и въоръжение от България, Съединени американски щати, Испания, Англия и република Северна Македония.

Парашутни скокове, неутрализиране на терористи, бойни техники и съгласуваност по земя, въздух и вода упражняват участниците в учението. Ключов миг в тази подготовка е усъвършенстването на тактики и техники при разнообразни интервенции.

Разузнаване с хеликоптери " Бел " и " Кугър ", обезвреждане на паравоенно формирование, избавителна интервенция, умения за пукотевица и ръкопашен пердах демонстрираха за по-малко от половин час българските специфични сили.

" В сегашния миг ние отработваме етапа въздържане, където в отговор на рецесия, освен Българската войска развръща силите за специфични интервенции, а дружно със съдружниците ни от Алианса, се показва възпиращ капацитет ", съобщи адмирал Емил Евтимов, шеф на защитата.

" Троянска стъпка " е огромно интернационално обучение. В него от България се управляват тактически задания и на територията на Република Северна Македония и Унгария.



" Убеден съм, че всички участващи специфични сили покачват в такава среда своята оперативна съгласуемост, работят като съдружник и най-много демонстрират, че ние дружно като мощ може да отразяваме закани ", добави генерал-майор Явор Матеев, пълководец на взаимното командване на специфичните интервенции на Българската войска.

" Мисля, че това е доста добра проява на взаимни дейности от силите на Алианса - да демонстрираме и да се учим едни от други ", сподели още генерал-майор Дейвид Тейбър, пълководец на силите за специфични интервенции на Съединени американски щати в Европа.

Демонстрациите в Пловдив бяха следени от посланиците на Съединените щати, Англия и Испания у нас. За да показват страните участнички, в открития ден от учението, български парашутисти направиха скокове с националните им флагове.

Репортер: Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР