Атрактивни демонстрации и състезания са подготвили ученици и учители от

...
Атрактивни демонстрации и състезания са подготвили ученици и учители от
Коментари Харесай

Демонстрации с дрон в пловдивска гимназия

Атрактивни демонстрации и надпревари са подготвили възпитаници и учители от ПГ по битова техника за Деня на отворените порти, който ще се организира на 19 април.

Гимназистите ще посрещнат посетители и ще опишат за своите умения и бъдещи специалности. Една от демонстрациите включва ръководство на дрон. Георги Балабанов от XIА клас е взел участие предходната образователна година в занимания по ползи, осъществени от преподавателите инж. Надежда Йовчева и инж. Донка Геровска, в партньорство с Института за галактически проучвания и технологии към Българска академия на науките. Там той и съучениците му са слушали лекции, свързани с аеродинамиката, като са имали за задача да конструират и да сглобят собствен дрон, след което да могат да го ръководят. Дронът е с камера и се чака ученикът да снима освен фотоси, само че и видеоклип от другата самодейност в гимназията – открит час по сигурност на придвижването по пътищата.

В лаборатория 4 възпитаници от ХIД и XIIД клас ще създадат проява на компетентност „ Оптически информационни системи “. Младежите ще покажат по какъв начин се работи с оптичен рефлектомер, сплайсер – с него се прави заваряване на оптичните нишки, като се планува да изградят и действителна оптична мрежа. Сред останалите забавни начинания за Деня на отворените порти са: надпревари по креативно писане, викторина Electronic brains, както и проява на виртуална действителност, проява на микроконтролери и логичен схеми и други

Началният час на Деня на отворените порти в ПГБТ е на 19 април от 9,30 часа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР