Атомният сектор на Китай предприема стъпки за намаляване на зависимостта

...
Атомният сектор на Китай предприема стъпки за намаляване на зависимостта
Коментари Харесай

Китай предприема стъпки за намаляване зависимостта на ядреният си сектор от американски доставчици


Атомният бранш на Китай подхваща стъпки за понижаване на зависимостта от американски снабдители. На този разбор е отдаден материал, квалифициран от NBNMedia.

Атомният бранш на Китай „ изследва попречване “ на търговски спор със Съединени американски щати, се споделя в материала. За понижаване на зависимостта от американските снабдители е препоръчано внедряване на шест тактики.

Първата тактичност се заключава в ускорение на развиването и внедряването на „ самостоятелни технологии и артикули “, а също по този начин и в интензивно основаване и рационализиране на мултиканални механизми за доставка и поддръжка. Тази тактичност планува поддържане на връзки със страните с развита атомна енергетика, такива като Франция, Русия и Канада, а също по този начин със страните, отнасящи се към категорията на основните снабдители за атомната енергетика. Предполага се определяне на необятно и диверсифицирано партньорство в тази област.

Втората тактичност се основава на подпомагане за определяне на „ дълбока интеграция “ с индустрията в такива области, като интернет, изкуствен интелект. В последна сметка би трябвало да бъде основана „ трайна база данни “ за атомния бранш.

Третата тактичност планува осъществяване на необятна стратегия от научно-изследователски действия и оценка на тактиката за развиване на атомния бранш в новата епоха.

Четвъртата тактичност допуска реформиране на механизма за подготовка и образование на фрагменти. Трябва да бъде засилена подготовката на учените на международно равнище, а също по този начин да бъде засилено и ускорено и образованието на учените на академично равнище. Голямо внимание би трябвало да бъде отделено на развиването на професионални екипи, включващи в себе си специалисти по интернационален бизнес, адвокати, финансисти и други експерти.

Петата тактичност се състои в усилване на връзките с задграничните снабдители и купувачи за по-добро схващане на настоящата обстановка и планове на американските снабдители.

Шестата тактичност на пръв взор наподобява парадоксална. Трябва да се употребяват съществуващите благоприятни условия на китайско-американското съдействие (блоковете с реактори АР 1000, взаимните предприятия за реакторите TWR, взаимният център Китай-САЩ за физическа безопасност) за поддържане и разширение на взаимното съгласие и информационните канали сред Китай и Съединени американски щати в атомния бранш, оповестява atominfo.ru.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР