Атмосферното налягане в сутрешните часове ще бъда малко по-ниско от

...
Атмосферното налягане в сутрешните часове ще бъда малко по-ниско от
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 2 април

Атмосферното налягане в утринните часове ще бъда малко по-ниско от междинното за април. През деня още ще се увеличи и ще бъде близо до междинното за месеца. През нощта преваляванията над цялата страна ще спрат, а облачността над доста региони ще се раздра и намалее. Ще духа най-вече сдържан вятър от запад-северозапад. Минимални температури, в множеството региони, ще бъдат сред 3° и 8°, в София към 2°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Христо Христов.
Днес ще бъде доста прохладно - ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър. Ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали едва. Ще бъде малко по-хладно с оптимални температури сред 11° и 16°, в София към 12°.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. Вероятността да превали е дребна. Ще духа сдържан и селен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 12° и 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7-8°.
В планините ще има променлива облачност и на обособени места ще превали дъжд, над 1800 метра – сняг. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра към минус 1°.
Във вторник ще е слънчево, след обяд над западните региони с висока облачност. Сутринта ще е студено с минимални температури сред 0° и 5°. През деня ще се появи южен вятър и ще стартира стопляне, и оптималните температури ще бъдат сред 15° и 20°. В сряда ще е най-вече слънчево. Повишението на температурите ще продължи и оптималните ще бъдат сред 18° и 23°, по-ниски ще бъдат по Черноморието – сред 10° и 15°. В четвъртък ще се задържи топло, температурите ще са с още 1-2° по-високи. Ще доминира слънчево време, след пладне над Западна България ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд с гръмотевици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР