Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до

...
Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до
Коментари Харесай

Седмицата започва със застудяване и дъжд

Атмосферното налягане ще се покачва и ще е близо до междинното за месеца. Днес от северозапад преваляванията от дъжд ще спрат и облачността ще се раздра и намалее, най-късно в Източна България, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
 
Ще духа сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина - краткотрайно мощен вятър от северозапад. Максималните температури ще са сред 9° и 14°, в София - към 10°.
 
Над планините преди обяд ще е облачно с превалявания най-вече от сняг и на височина над 1700 m ще се образува нова снежна завивка. След обяд от запад преваляванията ще стопират и облачността над масивите от Западна България ще се раздра до най-вече слънчево. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 1°, на 2000 m - към минус 5°.
 
Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. По-късно след обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 11° и 14°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.
 
Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 21 мин. и залязва в 18 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 24 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 46 мин. и изгрява в 19 ч. и 9 мин. Фаза на луната: пълнолуние.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР