Атмосферното налягане ще се понижи значително и ще е по-ниско

...
Атмосферното налягане ще се понижи значително и ще е по-ниско
Коментари Харесай

Вадете чадърите и имайте едно наум за гръмотевици и градушки

Атмосферното налягане ще се намали доста и ще е по-ниско от междинното за месеца. Днес ще бъде динамично, ще доминира облачно и дъжд овно време. На доста места, основно в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд , в припланинските региони количествата ще са обилни и съпроводени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Почти без превалявания ще бъде над североизточните региони от страната. Ще е прохладно с сдържан и мощен стремителен вятър от южната четвърт. По северните скатове на планините поривите напразно ще доближават 24 -27 м/сек. Максималните температури ще са в необятни граници от 20° - 22° в Югозападна България до 30° - 32° на североизток. През нощта против неделя температурите ще стартират да се понижаватр, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от дъжд. В масивите от Западна и Централна България количествата ще са обилни и тук-там ще има и гръмотевици. Ще духа мощен и плевел стремителен вятър от южната четвърт. По северните скатове на планините поривите ще доближават 24 – 27 м/сек. През нощта против неделя по най-високите елементи на Рила и Пирин дъжд ът ще премине в сняг.

Преди обяд по Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд облачността ще се усили, ще е забележителна и тук-там ще превали дъжд. Ще бъде прохладно с сдържан и мощен южен вятър. Максималните температури ще са сред 26° и 29°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. Температурата на морската вода е към 24°.

На 26.09.2020 слънцето ще изгрее в 07:19 часа и ще залезе в 19:15 часа. Продължителност на деня 11:55 часа.

На 26.09.2020 луната ще изгрее в 17:03 часа и ще залезе в 01:24 часа. Осветеност на диска в 0h UT 77 %. Фаза на луната: първа четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР