Атмосферното налягане ще продължи да се понижава. Ще бъде по-ниско

...
Атмосферното налягане ще продължи да се понижава. Ще бъде по-ниско
Коментари Харесай

След Малко Бялата Пелена Отново Ще Засипе Тези Части На България!

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява. Ще бъде по-ниско от междинното за декември. В планините облачността също ще намалее до слънчево време.

Ще духа сдържан западен вятър. Максималната температура на 1200 м ще доближи към 4 градуса, на 2000 м - към минус 2 градуса. По Черноморието облачността ще бъде забележителна и основно по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са 8-10 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, написа Блиц. През новата седмица динамичността на атмосферните процеси ще е огромна. Времето ще е много динамично, изменчиво с чести промени на температурите, типа на дъжда и посоката напразно. В понеделник преваляванията ще обзет страната, като в Предбалкана и по високите котловинни полета ще са от сняг, по Черноморието и в Югоизточна България - от дъжд.

През първата половина от седмицата ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър и с него ще нахлува леден въздух. Във вторник след краткотрайно прекъсване на преваляванията те още веднъж ще се засилват, като със захлаждането тук-там и в Източна България дъждът ще премине в сняг. Към средата на седмицата се чака краткотрайно намаляване, тук-там и прекъсване на преваляванията и скъсване на облачността. От четвъртък до края на интервала, под въздействие на средиземноморски циклони, преминаващи южно от страната ни ще се сътвори валежна конюнктура.

В четвъртък от югозапад ще стартират нови превалявания, най-вече от сняг, които бързо ще обзет страната. В петък преди обяд преваляванията краткотрайно стопират, само че до вечерта още веднъж ще се засилват и през нощта против събота и в събота ще са съвсем повсеместни. В по-голямата част от страната ще превалява сняг, в Югоизточна България и по Черноморието - дъжд; там са вероятни поледици.

През втората половина от седмицата вятърът ще е от източната четвърт - сдържан и краткотрайно мощен. През множеството дни от седмицата преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 3 и 2 градуса, а оптималните - сред 2 и 7 градуса.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР