Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава и ще

...
Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава и ще
Коментари Харесай

Слънце и краткотрайни валежи, но това няма да попречи на лятото

Атмосферното налягане ще продължи постепенно да се намалява и ще приближи междинното за месеца.

Днес над източната половина от страната, по-късно денем и в планинските региони на Западна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност . Ще има превалявания съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно, вероятни са и градушки. В западната половина от страната от северозапад, в източната - от север-североизток, със слаб до сдържан вятър ще проникне относително студен въздух.
 
 iStock/Getty Images

Максималните температури ще бъдат в необятни граници - от 25 градуса в североизточните региони до 35 градуса в югозападните. В София към 28 градуса.

Над Черноморието облачността ще се усили, по-късно денем и над южното крайбрежие и ще има превалявания, тук-там с гръмотевици. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 26 и 28 градуса . Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.-->

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, след обяд и над Рило-Родопската област и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици . Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22 градуса, на 2000 метра - към 14 градуса.

В сряда тук-там ще има краткотрайни валежи, най-вече слаби . Вятърът ще остане от северна четвърт, слаб до сдържан. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 25 и 30 градуса. В четвъртък ще е съвсем без превалявания, с повече слънчеви часове . В Западна България вятърът ще отслабне. Температурите едва ще се покачат.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР