Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна

...
Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна
Коментари Харесай

През страната преминава студен атмосферен фронт

Атмосферното налягане денем ще се задържи съвсем без смяна - близо до междинното за месеца. Вечерта ще стартира да се покачва.

Днес ще премине леден атмосферен фронт и на обособени места от северозапад на югоизток ще превали и прегърми. По-интензивни ще са явленията в Рило-Родопската област. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската низина ще е до мощен и с него в станата ще нахлуе студен въздух. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините ще духа мощен запад-северозападен вятър. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 9°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има по-късно денем и вечерта, и на обособени места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 27°-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 51 мин. и залязва в 20 ч. и 01 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 10 мин. Луната в София изгрява в 00ч. 47 мин. и залязва в 16 ч. и 46 мин. Фаза: два дни след последна четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР