Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - ще

...
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - ще
Коментари Харесай

Времето ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, на места - значителни

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца - ще се покачва. През почналото денонощие ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд, обилни тук-там в Предбалкана, Източна България и Рило-Родопската област, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
 
Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от север-северозапад, в Североизточна България - от североизток. Минималните температури ще бъдат сред 4° и 9°, а оптималните - сред 7° и 12°. В София минималната температура ще е към 4°, оптималната - към 9°.
 
Над планините ще е облачно, по върховете - мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над към 1300 метра - от сняг, само че до вечерта границата на снеговалежа ще се намалява. Привечер преваляванията ще отслабват, на доста места и ще стопират. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 4°, на 2000 m - към минус 2°.
 
Над Черноморието ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 8° и 11°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 40 мин. и залязва в 18 ч. и 32 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 52 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 46 мин. и залязва в 23 ч. и 47 мин. Фаза на луната: четири дни след новолуние.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР