Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и

...
Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и
Коментари Харесай

Есента напомня за себе си следващата седмица

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца и денем ще се намалява. През нощта облачността ще е забележителна и на обособени места, основно в източната половина на страната, ще превали, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще е сдържан до мощен, в Западна България от северозапад, в Централна и Източна от север-североизток, само че до сутринта ще отслабне. 

Преобладаващите минимални температури ще са сред 7° и 12°, в София - към 9°. 

Утре предиобед облачността ще е най-вече забележителна, само че ще е съвсем без превалявания, следобяд ще понижава над доста региони до слънчево. В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, на изток ще е от север-североизток, до сдържан, следобяд ще се ориентира от юг-югоизток. Ще бъде относително хладно с оптимални температури най-вече сред 17° и 22°, в София - към 20°.

Над Черноморието предиобед облачността ще е забележителна, само че единствено на изолирани места ще превали. Следобед облачността ще се раздира и понижава. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток, следобяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, следобяд ще отслабне.

Над планините предиобед облачността ще е забележителна, само че ще е съвсем без превалявания, следобяд ще се раздира и понижава. Вятърът краткотрайно ще отслабне, ще е най-вече сдържан от запад-северозапад, само че вечерта още веднъж ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра - към 7°. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР