Атмосферното налягане до вечерта ще се понижава, ставайки по-ниско от

...
Атмосферното налягане до вечерта ще се понижава, ставайки по-ниско от
Коментари Харесай

Продължава ли и утре пролетното време

Атмосферното налягане до вечерта ще се намалява, ставайки по-ниско от междинното за декември, след което ще стартира да се покачва.

През нощта облачността ще е раздрана и превалявания не се чакат. Вятърът краткотрайно ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат сред минус 1 и 4 градуса, предава Българска телеграфна агенция.

Утре облачността ще се усилва и след обяд от северозапад ще стартират валежи от дъжд, които до среднощ ще обзет съвсем цялата страна. През деня ще духа сдържан запад-югозападен вятър и с него температурите ще се покачат, като оптималните ще бъдат сред 8 и 13 градуса, тук-там в Предбалкана - и по-високи. След обяд вятърът ще стартира да се ориентира от северозапад и с него ще нахлува леден въздух. Вечерта, с понижението на температурите, тук-там във високите полета на Западна България, дъждът ще минава в сняг, само че ще е в развой на прекъсване.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и по здрач от север ще стартират валежи от дъжд. Ще духа сдържан югозападен вятър и с него дневните температури ще се покачат, като оптималните ще бъдат сред 10 и 14 градуса. Температурата на морската вода ще бъде към 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде прохладно, със мощен, по високите и открити елементи - до плевел западен вятър, който вечерта ще се ориентира от север-северозапад. В следобедните часове ще има валежи от дъжд, на височина над 2200 м - от сняг, вечерта - и в по-ниските елементи. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 9 градуса, на 2000 м - към три градуса.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР