Атлетико (Мадрид) спечели с 3:1 гостуването си на Фейенорд на

...
Атлетико (Мадрид) спечели с 3:1 гостуването си на Фейенорд на
Коментари Харесай

Два автогола на Фейенорд осигуриха място на Атлетико в елиминациите

Атлетико (Мадрид) завоюва с 3:1 гостуването си на Фейенорд на стадион " Де Кайп " в Ротердам в среща от група " Е " на Шампионската лига. По този метод " дюшекчиите " се класираха за осминафиналите на шампионата и имат всички шансове да завоюват групата. Нидерландският първенец може да съжалява извънредно доста за развоя на събитията в мача, тъй като си означи два автогола.

Фейенорд стартира интензивно и сътвори напрежение пред вратата на Атлетико Мадрид още в 3-ата минута. Якуба Минтех разигра с Лютшарел Геертруида. Минтех стреля, само че Облак избави без проблеми.

Седем минути по-късно Калвин Стенгс извърши ъглов удар в наказателното поле на Атлетико Мадрид, а Давид Ханцко дебнеше на задната греда. След безредие в наказателното поле на гостите, топката в последна сметка попадна в Ханцко, само че ударът му от воле се отби в бранител на Атлетико и топката излезе в корнер.

Атлетико (Мадрид) провежда рискова офанзива в 11-ата минута. Родриго Де Паул подаде към Антоан Гризман, който ловко продължи топката за Алваро Мората. Испанският нападател се устреми към вратата на Фейенорд, беше самичък против вратаря, само че ударът му попадна право в Джъстин Байлоу, който избави.

" Дюшекчиите "  поведоха в резултата в 15-ата минута. Маркос Йоренте изпрати топката в наказателното поле на Фейенорд, където тя се отклони от Геертруида и влетя във вратата на Байлоу.

Атлетико (Мадрид) сътвори още веднъж напрежение пред вратата на Фейенорд в 20-ата минута. Антоан Гризман подаде към Рикелме, който центрира на задна греда в наказателното поле на домакините, където Алваро Мората стреля с глава, само че над напречната греда в навън.

Якуба Минтех падна в наказателното поле на Атлетико Мадрид след прикосновение с Хименес, само че основният арбитър Антъни Тейлър подмина обстановката, а ВАР не се намеси.

В 38-ата минута Стенгс центрира от корнер в наказателното поле на Атлетико, където Геертруида се извиси над всички и стреля с глава, само че Ян Облак съумя да се намеси и да избави.

Фейенорд имаше доста добра опция да изравни резултата в 54-ата минута. Хартман проби през сезоната на Аксел Витсел, след което подаде към Сантиаго Хименес, само че Ян Облак съумя да го изпревари и да улови топката.

Испанският тим удвои своята преднина в 58-ата минута, когато Пабло Бариос подаде към Ермосо, който с удар от въздуха вкара топката във вратата на Байлоу.

Фейенорд можеше да върне интригата в мача в 60-ата минута, когато Уеда овладя доста добре топката, след което стреля, само че настрана от вратата на Ян Облак.

Атлетико Мадрид бе покрай това да вкара трети гол в 72-ата минута. Антоан Гризман комбинира с Алваро Мората, който стреля, само че Байлоу избави.

Четири минути по-късно Ангоан Гризман извърши късо корнер с Пабло Бариос. След това французинът нанесе рисков удар, само че Джъстин Байлоу внимаваше и избави.

Фейенорд върна интригата в 77-ата минута, когато Лука Иванушец центрира от корнер в наказателното поле на Атлетико, където Матс Вийфер с глава вкара топката във вратата на Ян Облак.

Атлетико Мадрид още веднъж направи два гола преднината си в мача в 81-ата минута, когато Науел Молина центрира в наказателното поле на Фейенорд, където Сантиаго Хименес в опита да избие топката с глава я вкара във вратата на Байлоу.

Фейенорд можеше да се върне назад в мача в 86-ата минута, когато пред Уеда се откри добра опция, само че завършващият му удар бе разочароващ и топката излезе в навън.

След тази загуба Фейенорд отпада от Шампионска лига и ще продължи присъединяване си в Лига Европа.

Атлетико (Мадрид) е водач в класирането с 11 точки, втори е Лацио, който в ранния мач победи Селтик с 2:0, с 10, Фейенорд е трети с 6, а Селтик заема последното място със единствено 1.

В последните мачове от групата Атлетико (Мадрид) приема Лацио, а Фейенорд гостува на Селтик.
 Късни голове на Чиро Имобиле резервираха възможностите на Лацио за елиминациите в Шампионската лига
Късни голове на Чиро Имобиле резервираха възможностите на Лацио за елиминациите в Шампионската лига

Римските " орли " победиха Селтик с 2:0
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР