Атлетико Мадрид официално откри своя нов дом – „Уанда Метрополитано”.

...
Атлетико Мадрид официално откри своя нов дом – „Уанда Метрополитано”.
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид откри новия сезон с победа, Гризман влезе в историята - Футбол свят - Испания



Атлетико Мадрид публично откри своя нов дом – „ Уанда Метрополитано”. 63114 души извършиха ултрамодерното съоражение и не останаха разочартовани, откакто техният тим победи Малага с 1:0 в мач от 4-ия кръг на Примера дивисион.

„ Дюшекчиите” играха като посетители в първите три кръга, само че в първия си мач на новия си стадион взеха трите точки, въпреки и с най-малък триумф. Антоан Гризман влезе в историята като първият голмайстор на „ Уанда Метрополитано”.

В подобен обаче можеше да се трансформира Борха Бастон от Малага, в случай че Ян Облак не бе отразил рисковия му изстрел в 37-ата минута. Коке пък стреля рисково в 50-ата минута, само че Роберто Хименес внимаваше и мазета.

Единственият гол падна в 61-ата минута. Антонио Кореа проби чудесно отдясно и откри Гризман в наказателното поле, а за французина не бе проблем да засече за 1:0.

До края на мача гостите пробваха да изравнят, само че Облак отрази най-опасната опция, дело на Диего Ролан.

Така мадричани се изкачи на трето място във краткотрайното класиране с 8 точки, на 4 от водача Барселона. Малага остава на последната 20-а позиция с четири провали от четири мача и единствено един осъществен гол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР