Атлетик Билбао реши до голяма степен сблъсъка със Спартак Москва

...
Атлетик Билбао реши до голяма степен сблъсъка със Спартак Москва
Коментари Харесай

Адурис и Билбао минаха леко през шампиона на Русия

Атлетик Билбао реши значително конфликта със Спартак Москва още в първия 1/16-финал сред двата отбора в Лига Европа, като се наложи с 3:1 при гостуването си на съветския първенец.

Спартак Москва владееше самодейността в първия четвърт час, само че без да стига до някакви по-сериозни рискове. Яго Ерерин избави една от положителните благоприятни условия за домакините в 17-та минута, след удар на Денис Глушаков.

Атлетик Билбао предстоящо реагира и след 20-та минута съумя най-сетне да реализира напън, който бързо даде и резултат.

Ариц Адурис несъмнено бе голмайсторът за Атлетик в 22-та минута, с акуратен мощен шут от десетина метра, откакто напредна в пеналта и преодоля вратаря на домакините.

Глушаков удари греда за Спартак в 32-та минута, само че домакините продължиха да не намират път към вратата на Атлетик.

В 39-та минута Адурис осъществя второ попадение за гостите от Билбао, откакто едно центриране от директен свободен удар се отклони изненадващо и го остави самичък против вратата на Спартак.

В добавеното време на първото полувреме испанският отбор на процедура постави точка на разногласието към този момент с трети посетител на непознат терен. Той бе дело на Микел Рико, откакто топката бе върната към него съвсем от аутлинията, а бранител на домакините не съумя да избие от голлинията.

Атлетик Билбао си свърши работата преди почивката и през второто полувреме много по-рядко атакуваше. Луис Адриано съумя да върне едно попадение в 61-та минута с хубав изстрел под напречната греда от придвижване.

Спартак направи всичко по силите си да вкара още един гол и може би да търси знамение в Испания, само че напъните на Куинси Промес се оказаха незадоволителни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР