Atlas Holding е американска компания, която развива дейност в различни

...
Atlas Holding е американска компания, която развива дейност в различни
Коментари Харесай

Компания, която захранва Ню Йорк с ток, копае криптовалути за $50 000 всеки ден

Atlas Holding е американска компания, която развива активност в разнообразни промишлености. Една от тях е енергетиката и в тази посока може да се каже, че сдружението дава отговор за зареждането на мегаполиси като Ню Йорк. Именно в електроцентралата си там, намираща се в района Фингър Лейкърс, от Atlas Holding неотдавна са отворили не какво да е, а лична " мина " за криптовалути, споделя Bloomberg.

Така компанията употребява част от творби от нея ток, с цел да генерира виртуални пари на стойност към 50 000 $ всеки ден.

От Atlas Holding са конфигурирали 7000 машини за " копаене " на криптовалути в своя цех Greenidge Generation преди няколко месеца. Те са задоволителни, за " изкопаването " на към 5,5 биткойна дневно. Те се намират в централата, издигната през 1973 година. Първоначално тя създава електричество с потреблението на въглища, а по-късно ги заменя с природен газ.

Според сдружението те употребяват за създавания ток подобен способ, който разрешава разноските за зареждането на машините да е доста невисок. Това е един от главните проблеми за копачите на биткойни, защото този развой употребява доста сила.

За добиването на криптовалути Atlas Holding употребяват към 15 мегавата от общия потенциал на централата, възлизащ на 115 мегавата. И до момента в който допреди заводът е работел единствено в пиковите сезони за потреблението на електрическа енергия - лятото и зимата, то в този момент той оперира целогодишно.

Междувременно откакто преди време най-голямата криптовалута в света - биткойн, мина границата от 10 000 $, то през предходната седмица тя записа най-сериозния си седмичен спад от ноември насам. Дигиталните пари изгубиха 13% от цената си до под 8700 $. Биткойн съумя леко да се възвърне като през тази седмица се търгува над 9000 $ за барел. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР