Атлантическият съвет на България оценява положително предстоящата среща на министър-председателя

...
Атлантическият съвет на България оценява положително предстоящата среща на министър-председателя
Коментари Харесай

Атлантическият съвет: Борисов да поиска ракети Пейтриът

Атлантическият съвет на България прави оценка позитивно идната среща на министър-председателя Бойко Борисов с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на 25 ноември и я приема като положителен знак в развиването на двустранните връзки и стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати, както и като насочна точка за по-голямото им задълбочаване.

АСБ има вяра, че след тази среща на най-високо държавно ниво, президентът и държавното управление на Съединени американски щати ще се ангажират още по-активно с разрешаването на проблемите, зародили в Югоизточна Европа от хибридната война, която води Руската федерация срещу нашия цивилизационен евроатлантически избор. С тази директна ангажираност на Съединени американски щати, изрично ще се увеличи сигурността освен в района на Балканите и Черно море, само че и в цяла Европа.

Във връзка с идната среща във Вашингтон АСБ се надява, че българският министър председател ще съумее да употребява в оптималната степен тази опция за издигане на българо-американските връзки на ново по-високо равнище. АСБ чака в диалозите в Белия дом да бъдат включени стратегически значимите тематики за отбрана на независимостта и суверенитета на Р България, като предлага на Бойко Борисов да изиска от американския президент Доналд Тръмп следното:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР