АТЛАНТА (AP) — Окръжният прокурор на Джорджия, който обвини бившия

...
АТЛАНТА (AP) — Окръжният прокурор на Джорджия, който обвини бившия
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на Джорджия, който обвини Тръмп, очаква процесът му да започне в деня на изборите

АТЛАНТА (AP) — Окръжният прокурор на Джорджия, който упрекна някогашния президент Доналд Тръмп за напъните му да анулира изборите в щата през 2020 година, сподели във вторник, че тя чака правосъдният развой против него да продължи до деня на изборите през идната година и вероятно да продължи след встъпването в служба през 2025 година

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис направи мненията на събитие, спонсорирано от The Washington Post. Нейните забележки пристигнаха малко откакто Уилис изиска от арбитър незабавна защитна заповед, с цел да предотврати приключването на доказателства по делото, единствено ден откакто новинарските медии оповестиха за видео изявленията на прокурорите с четирима съобвиняеми, които са се признали за отговорни по делото. < /p>

Тръмп беше упрекнат дружно с още 18 души в окръг Фултън през август по обвинявания, че са взели участие в широкомащабен скрит план за опазване на властта на титуляра републиканец след загубата му от демократа Джо Байдън. Тръмп и останалите обвинени – в това число някогашният кмет на Ню Йорк Руди Джулиани и някогашният шеф на кабинета на Белия дом Марк Медоус – се признаха за почтени.

„ Вярвам, че в това дело ще има развой. Вярвам процесът ще отнеме доста месеци и не чакам да приключим до зимата или в най-ранната част на 2025 година ", сподели Уилис пред вестника на срещата на високо ниво на дамите на The Washington Post.

Тръмп е първият любимец за републиканската номинация за президент през 2024 година Времето, препоръчано от Уилис, ще направи прокуратурата в Джорджия последното от четирите му наказателни каузи, които ще бъдат прегледани. В последна сметка това ще зависи от съдията от Върховния съд на окръг Фултън Скот Макафи за установяване на датата на процеса.

„ Когато вземам решения за завеждане на каузи, не вземам поради избирателен цикъл или избирателен сезон. Това не влиза в изчислението. Това, което влиза в изчислението, е: Това е законът. Това са обстоятелствата. И обстоятелствата демонстрират, че сте нарушили закона. След това се повдигат обвинявания ", сподели Уилис.

Стив Садоу, основният юрист на Тръмп по делото Джорджия, отхвърли коментар по отношение на забележките на Уилис.

Екипът на Уилис във вторник подаде незабавна молба с молба към McAfee да издаде защитна заповед, с цел да предотврати всяко приключване на доказателства, известно като изобретение, което обвиняването споделя със отбраната преди процеса. McAfee насрочи чуване по предлагането за сряда следобяд.

Искането пристигна ден откакто Post заяви детайлности за видео изявленията с четирима души, които към този момент са се признали за отговорни по делото - юристите Сидни Пауъл, Кенет Чезебро и Джена Елис, и освободеният под гаранция и покровител на Тръмп Скот Хол. ABC News за първи път разгласява детайлности и клипове от интервютата с Пауъл и Елис.

Прокурорите, които преди този момент бяха поискали защитна заповед, с цел да предотвратят оповестението на откритието през септември, споделиха, че стартирането на записите „ е очевидно предопределено за заплашване на очевидци в този случай. “

Бившият ръководител на Републиканската партия на Джорджия Дейвид Шафър, причислен от Тръмп и четирима други обвинени, възразиха против настояването на прокурорите, като споделиха, че прокурорите не са съумели да покажат по какъв начин то „ сякаш ще служи на за отбрана на очевидците от хипотетична щета. “ Ако съдията възнамерява да наложи защитна заповед, тя би трябвало да бъде лимитирана до доказателства, считани за „ чувствителни материали “, и юристите на отбраната би трябвало да могат да оспорват това установяване, пишат юристите на Шафър в документ във вторник.

Записаните показанията са били споделени с всички останали бранители по делото. Занапред, пишат прокурорите, обвинените и техните юристи няма да получават копия от такива записи, само че ще могат да ги гледат и да си водят бележки в офиса на окръжния прокурор.

Елис сподели на прокурорите, че Дан Скавино, тогавашен заместител на Тръмп шеф на кабинета й сподели през декември 2020 година, че „ шефът “ не възнамерява да напусне Белия дом, откакто тя изрази страдание, че никое от правните провокации за изборите наподобява не се развива, съгласно новинарските известия.

Чесебро описа на прокурорите за среща в Белия дом, за която до момента не беше обявено, по време на която той осведоми тогавашния президент за предизборните провокации в Аризона и заключи препоръките си по отношение на проекта за събиране на републикански листа от гласоподаватели в няколко изменящи се щата, които Байдън завоюва, оповестява Post.

Попитан от прокурорите за какво Тръмп продължава да я моли за юридически съвет, Пауъл сподели: " Защото ние бяхме единствените, които желаеха да поддържат напъните му да поддържа Белия дом. Искам да кажа, всички останали му споделяше да си събере багажа и да потегля. “

Адвокатът на Тръмп Садоу отхвърли уместността на записаните изявленията и прикани делото да бъде прекъснато.

„ Всеки хипотетичен частен диалог е безусловно безсмислено “, сподели той в изказване, изпратено по имейл. „ Единственият значим и индикативен факт е, че президентът Тръмп напусна Белия дом на 20 януари 2021 година и се върна в Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида. “

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР