Атински съд призна днес за виновни двамата братя българи за

...
Атински съд призна днес за виновни двамата братя българи за
Коментари Харесай

Серафим Райчев-Немия ще лежи доживот за разстрела на бизнесмен в Атина

Атински съд призна през днешния ден за отговорни двамата братя българи за убийството на 46-годишния гръцко-австралийски предприемач Янис Макрис в южното атинско предградие Вула през 2018 година, заяви в. " Катимерини ".
Още по тематиката
32- годишният 31-годишния Серафим Райчев-Немия беше приет за отговорен за предумишлената екзекуция на Макрис и за незаконно владеене и приложимост на оръжие. 34-годишният Милен Райчев пък беше приет за отговорен за съучастничество в преднамерено ликвидиране.

И двамата отхвърлиха да са забъркани в тази ситуация.

Янис (Джон) Макрис, предприемач от Сидни с връзки с проведената престъпност, бе погубен в колата си пред дома си в атинското предградие Глифада на 31 октомври 2018 година Според фрагменти от охранителни камери Макрис е бил погубен малко, откакто излязъл от вкъщи си и се качил в паркирания пред него черен автомобил. Нападателят изтичал до транспортното средство и почнал да стреля през прозореца .

Австралийски следователи проверяваха активността на 46-годишния предприемач, за който има съмнения, че е обвързван с трафик на опиати на стойност 13 милиона $ и опит за ликвидиране на незаконен необут в Сидни.

Смята се, че Макрис е имал компания, предлагаща охранителни услуги в гръцкия грда Калитеа, и че е вложил обилни суми в нощни клубове на остров Миконос, показва " Катимерини ".

В началото на април м.г. Серафим Райчев с прякор Немия бе задържан в Атина и упрекнат в убийството на Макрис. Атински детективи настояват, че той е професионален палач, който се е върнал в гръцката столица от София на 2 април за друга работа. Заподозреният живее в България, само че има и канадско поданство и се счита, че е имал бизнес с татуировки в Канада.

Брат му Милен пък бе арестуван прри взаимна акция на звено " Кобра ", бранш " Издирване " в Групово дело " Национална полиция ", ГДБОП и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково в края на юли м.г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР