Атина. В Гърция е арестуван мъж, заподозрян в умишлено предизвикване

...
Атина. В Гърция е арестуван мъж, заподозрян в умишлено предизвикване
Коментари Харесай

„Макфакс“ : В Гърция е арестуван заподозрян за пожарите в Атика

Атина. В Гърция е задържан мъж, обвинен в съзнателно предизвикателство на опустошителните горски пожари в източната част на Атика, които лишиха живота на над 90 души, предава македонската осведомителна организация „ Макфакс “ .
Следователите разполагат с улики, че 65-годишният мъж евентуално е виновен за отприщването на бедствието. По информация на гръцката телевизия Skai обвиненият е запалил трева и сухи клони на рид. Постепенно пламъците са почнали да обгръщат обкръжаващата растителност. Заради високите температури и мощните ветрове, огънят се е популяризирал до мащабите, които изправиха южната ни съседка пред злополука.
След като е схванал какви са последствията от дейностите му, обвиненият се е опитал да прикрие следите на местата, където е палил огън. Свидетели са разказали, че и различен път са го виждали да изгаря отпадък и сухи клони.
Междувременно гръцките управляващи оповестиха, че броят на смъртните случаи в пожарите е повишен до 91. Изчезнали вследствие на стихията са 25 души.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР