Атина. Проучване на Pulse за телевизия SKAI показва, че 56%

...
Атина. Проучване на Pulse за телевизия SKAI показва, че 56%
Коментари Харесай

Kathimerini : Мнозинството гърци подкрепят по-строгите ограничения за неваксинираните срещу COVID-19

Атина. Проучване на Pulse за телевизия SKAI демонстрира, че 56% от жителите на Гърция биха подкрепили още по-голямо стягане на ограничаващите ограничения за неимунизираните, оповестява електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini .

Две трети от гласоподавателите биха подкрепили наложителната имунизация против COVID-19 за професионалните категории, които имат контакт с огромни групи хора, само че 20% биха били срещу, съгласно резултатите от изследване на публичното мнение.

В анкетата е заложен въпрос към тези, които са били имунизирани през последните два месеца, какво е довело до смяната на мнението им. Около 38% дават отговор, че са се ваксирали въз основа на информация от лекари/учени, 24% заради утежняване на обстановката с пандемията и 19% заради угриженост за личното си здраве и това на фамилията си.

Само 6% споделят, че са си сложили имунизацията, тъй като е наложителна за работа и 6% заради рестриктивните мерки на държавното управление за неимунизираните.

Сред неимунизираните 48% дават отговор, че биха отказали да им бъде подложен препарат против ковид, а една четвърт настояват, че ще им би трябвало „ повече информация “, с цел да трансформират решението си.

Анкетата също по този начин откри, че ръководещата „ Нова народна власт “ се радва на преднина от 10§ пред главната съпротива СИРИЗА, като 33% от респондентите споделят, че биха дали своят вот за партията на премиера Кириакос Мицотакис спрямо 23% за тази на Алексис Ципрас.

Според същото изследване центристкото „ Движение за смяна “ ще събере 9,5%, Комунистическата партия - 5,5%, „ Гръцко решение “- 4%, MeRA25 на някогашния финансов министър Янис Варуфакис и „ Гърците за отечеството “ на народен представител Илиас Касидиарис събират поддръжката на 3% от интервюираните.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР