Атина. Няколко хиляди души се събраха в центъра на гръцката

...
Атина. Няколко хиляди души се събраха в центъра на гръцката
Коментари Харесай

Kathimerini: В Гърция планират още протести срещу въздушните удари в Сирия

Атина. Няколко хиляди души се събраха в центъра на гръцката столица Атина в символ на митинг против въздушните удари на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия, а уредниците се заканиха, че ще бъдат проведени и други акции, оповестява електронното издание Kathimerini .
Лидерът на Гръцката комунистическа партия Димитрис Куцумбас разкритикува ръководещите за „ подчинението “ им на Европейския съюз и НАТО, както и за поддръжката им за Израел. В тирада пред участниците в митинга, Куцумбас съобщи, че „ империалистите още веднъж проливат кръвта на хората. Те унищожават и разцепват страни, като употребяват измислени доказателства ".
Митинги против ракетната офанзива на западните страни ще се проведат в неделя пред военната база „ Суда бей " на НАТО, ситуирана на остров Крит, както и в центъра на Солун във вторник, където митингът се провежда и с присъединяване на ПАМЕ.
По-рано бе обявено, че по данни на гръцката полиция броят на присъединилите се в митинга в Атина, проведен от Комунистическата партия, е сред шест и седем хиляди души. Демонстрантите са се събрали на един от площадите в центъра на града, след което са се насочили към дипломатическата задача на Съединени американски щати в страната, носейки транспаранти и скандирайки лозунги против Вашингтон. Уточнява се, че на улицата пред посолството с алена багра е било изписано „ Американци, убийци на хора “, след което е подхванат опит кутията с багра да бъде хвърлена в двора на постройката. Запален е бил и националният байрак на Съединени американски щати.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР