Атина. На фона на антиамерикански демонстрации по време на посещението

...
Атина. На фона на антиамерикански демонстрации по време на посещението
Коментари Харесай

Майк Помпео: Гърция може да бъде „стълб“ на регионалната стабилност

Атина. На фона на антиамерикански демонстрации по време на визитата му в Атина, американският държавен секретар Майк Помпео съобщи, че Гърция може да бъде „ дирек “ на стабилността в проблематичния район, предава AFP .
Помпео посети Гърция, с цел да подчертае поддръжката за страната-съюзник в НАТО и да ускори съдействието, подписвайки изменение на Споразумението за взаимно съдействие в региона на защитата, оповестиха източници на двете държавни управления.
" Това е динамичен район, доста неща се случват, доста промени се случват и ние сме уверени, че дружно можем да работим, с цел да подсигуряваме, че Гърция може да бъде дирек за непоклатимост в този район, " сподели Помпео, приветствайки връзките, " които в действителност в никакъв случай не са били по-добри. "
Хиляди стачкуващи отвън пред гръцкия парламент стачкуваха против визитата,включително с голям девиз с надпис „ Помпео си отивай вкъщи “.
Неговото посещаване идва на фона на гръцките опасения за продължаващите турски сондажни действия в региона на Кипър, коментирани от гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис:
" Съединените щати имат необикновен интерес към района на Източното Средиземноморие. Кипър желае единствено очевидното - използване на интернационалното право. Очаквам позитивния принос на Съединени американски щати, който в последна сметка ще докара до основаването на по-конструктивна и продуктивна среда в района ", съобщи Мицотакис.
Освен че организира диалози с Мицотакис, който встъпи в служба през юли, Помпео се срещна и с гръцкия си сътрудник Никос Дендиас и с министъра на защитата Никос Панайотопулос.
Американският държавен секретар отхвърли да дава отговор на въпроси на кореспонденти, свързани с процедурата за импийчмънт, стартирана от Конгреса на Съединени американски щати.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР