Атина. Лидерът на СИРИЗА и бивш министър-председател на Гърция Алексис

...
Атина. Лидерът на СИРИЗА и бивш министър-председател на Гърция Алексис
Коментари Харесай

МИА : Алексис Ципрас благодари на папата, че е споменал Преспанското споразумение

Атина. Лидерът на СИРИЗА и някогашен министър-председател на Гърция Алексис Ципрас благодари на папа Франциск, че загатна Преспанското съглашение по време на тирада в Президентския замък в Атина, като изрази уважението си „ за сложния път, водещ към това съглашение, подписано сред Гърция и Северна Македония “, сподели той, представен от кореспондента на Македонската осведомителна организация (МИА) от Атина

Ципрас се срещна с папата в понеделник в посолството на Ватикана в Атина, а съгласно това, което той разгласява в обществените мрежи, те са разискали мигрантския проблем, пандемията, само че и Преспанското съглашение.

„ Благодарих му за споменаването на Преспанското съглашение. „ Ако можахме да допринесем за мирното взаимно битие и битката против национализма, който разделя нациите и предизвиква войни и спорове, ние застанахме от вярната страна на историята “, написа Ципрас във „ Facebook “.

В същото време той благодари на папата за неговата " сурова откровеност в изявленията му и за непоклатимата му отбрана на правата на индивида и обществената правдивост ".

„ Имах опцията да приказвам с него за лицемерието на държавните управления на Европейски Съюз към човешката драма на бежанците и мигрантите, където приказват за човешки същества, до момента в който строят огради и отхвърлят всевъзможен легален път за миграция. Но също и за разпространяването на неравенството, бедността и общественото изключване по целия свят, за алчността на развитите страни към третия свят, с отхвърли да се отстрани патентът за ваксини, които ще разрешат всеобща имунизация на стотици милиони жители, “ сподели Ципрас.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР