Атина. Гръцките профсъюзи свикват 24-часова обща стачка на 10 юни

...
Атина. Гръцките профсъюзи свикват 24-часова обща стачка на 10 юни
Коментари Харесай

Kathimerini: Профсъюзите свикват 24-часова обща стачка в Гърция на 10 юни

Атина. Гръцките профсъюзи привикват 24-часова обща стачка на 10 юни в символ на митинг против препоръчаното законодателство, което съгласно тях ще заплаши правата на служащите, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini .

Синдикатите от обществения и частния бранш обявиха, че ще се причислят към стачката, избрана за 10 юни. Очаква се прекъсването на работата да наруши услугите и превоза през целия ден.

Синдикатите споделят, че законопроектът, препоръчан от гръцкото дясноцентристко държавно управление, би затруднил свикването на стачки и би заплашил такава трудова отбрана като осемчасовия работен ден в страната и неделите като неработен ден.

Общогръцката моряшка федерация реалокира датата на своята 24-часова стачка за всички категории кораби от 3 юни на 10 юни, с цел да съвпадне с общонационална обща стачка, свикана от профсъюза на частния бранш в страната.

„ Новият законопроект цели да нанесе още един унищожителен удар върху оставащите трудови права, като най-голямото трудово достижение, осемчасовият работен ден, открит в Гърция преди 100 години, се отстранява “, се споделя в известието на Моряшката федерация.

Гръцкото държавно управление съобщи, че препоръчаните промени са предопределени да модернизират трудовото законодателство, което остава значително непроменено в продължение на десетилетия и няма да заплаши осемчасовия работен ден.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР