Аталанта победи Рома с 3:1 на Гевис Стейдиъм“ в последен

...
Аталанта победи Рома с 3:1 на Гевис Стейдиъм“ в последен
Коментари Харесай

Аталанта отупа Рома и завърза още повече битката за топ 4

Аталанта победи Рома с 3:1 на „ Гевис Стейдиъм “ в финален мач от кръга в италианската Серия А. „ Нерадзурите “ от Бергамо и „ джалоросите “ изиграха следващия здрав и пъстър с голове мач между тях, само че в последна сметка тимът, воден от Джан Пиеро Гасперини запази възможностите си за присъединяване в Шампионска лига следващата година.

Бергамаските са седми с 52 точки, римският гранд е четвърти с 56. Между двата отбора на пета и шеста позиция са миланските грандове Милан и Интер.

След бледен първи половин час в Бергамо, домакините се възползваха от нехайство в защитата на „ вълците “ и откриха. Дуван Сапата се пребори с защитник на римляните и откри Марио Пашалич в наказателното поле, а хърватският халф засече от воле подаването на колумбиеца и с по-слабия си ляв крайник разстреля Руи Патрисио за 1:0.

Още в самото начало на втората част Тами Ейбрахам изпусна чист късмет, с който можеше да възвърне паритета. Англичанинът обаче стреля с глава около левия дирек.

Четвърт час преди края атмосферата на някогашния „ Атлети Адзури д`Италия “ стана още по-нажежена, тъй като Аталанта вкара втори гол. Удар с глава на Хосе Паломино бе блокиран от защитник на Рома, само че при добавката капитанът Рафаел Толой стреля мощно и не остави късмет за реакция на бранителите на римския отбор, както и на вратаря Патрисио.

Рома въпреки всичко се съживи, въпреки и за малко – Лоренцо Пелегрини върна един гол в 83-ата минута.

В ответната офанзива обаче, Патрисио не съумя да улови една лесна топка, която попадна у Тюн Коопмайнерс. Нидерландският национал без съмнение направи 3:1 на опразнената от португалския пазач врата.

Пелегрини можеше да върне и още едно попадение за Жозе Моуриньо и компания, само че опит от неговия специалитет – директен свободните удар, се оказа неакуратен.

В самия завършек на дуела двама от играчите на Рома – Диего Йоренте и Пауло Дибала, изпитаха съществени болежки, като левичарят пострада при влизане на своя съотечественик Хосе Паломино.
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР