Аталанта победи Рома на Олимпико след гол на Джорджо Скалвини

...
Аталанта победи Рома на Олимпико след гол на Джорджо Скалвини
Коментари Харесай

Аталанта изненада Рома, Моуриньо изгонен

Аталанта победи Рома на " Олимпико " след гол на Джорджо Скалвини в 35-тата минута.

Мачът стартира внимателно и за двата тима, като те повече се стрямаха да не позволяват неточности в отбрана, в сравнение с да рискуват в предни позиции. В 35-тата минута Расмус Хойлунд подаде ужасно на Джорджо Скалвини, който преодоля вратаря с удар от границата на наказателното поле и означи, с цел да изведе Аталанта напред в резултата. В 40-тата минута Николо Дзаниоло се строполи в наказателното поле, само че съдията даде сигнал, че дузпа няма. Така на полувремето Аталанта се отдръпна с гол задатък против тима на Рома.

През второто полувреме пристрастеностите взеха връх. Рома на няколко пъти имаха искания за дузпа, които съдията не почете, а кулминационната точка пристигна в 57-мата минута, когато Жозе Моуриньо влезна съвсем на терена и след обидни реплики към съдията бе изпъден с червен картон. Рома опитваха да пренесат играта в наказателното поле на Аталанта, само че гостите бяха добре подредени и се следиха основно удари отдалече. Гостите от Бергамо съумяха да устоят, въпреки и в последните 10 минути да бяха сложени под голям напън след серия от удари на Рома, и съумяха да измъкнат трите точки.

С тази победа Аталанта оглавява класирането в Серия А със 17 точки след седем мача, до момента в който Рома е на шеста позиция с актив от 13 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР