Атакуват защитата по делото Иванчева“. Практиката познава от много години

...
Атакуват защитата по делото Иванчева“. Практиката познава от много години
Коментари Харесай

Адв. Хаджигенов: Образуваните 11 досъдебни производства на адвокат Ирен Савова са фрапиращ натиск

Атакуват отбраната по делото „ Иванчева “. Практиката познава от доста години атакуване на бранители. Сега юрист Ирен Савова има 11 производства против „ незнаен причинител “. Всички касаят контракти с нейната адвокатска фирма, а тя е очевидец по тях. Влачат я като маймуна напред-назад.
Това разяснява юрист Николай Хаджигенов в предаването „ ЕвроДиков “, а през днешния ден в профила си във фейсбук още веднъж обърна внимание на тематиката с думите:

„ Безпрецедентен напън против юрист Ирен Савова, бранител на Иванчева и Петрова. Срещу нея са формирани 11 досъдебни производства! Единайсет!
Срещу незнаен причинител за в този момент с основен свидетел/бъдещ обвинен Ирен Савова. И не. Това няма нищо общо с кметиците. Не? “

Ето какво още разкри той за натиска против юрист Савова в предаването " ЕвроДикоФ " по телевизия Евроком. Коментарът му е предизвикан от показаното в правосъдна зала СРС по делото „ Иванчева “, от което стана ясно, че има обещани 15 000 лв. с цел да се завърши с някогашната кметица на „ Младост “:

Ако има правораздаване това няма да се случва. Заради това споделям, че профилираната прокуратура е специфичен орган, тъй като той се занимава с ей такива нелепости. Не че елементарната прокуратура не се занимава със същите неща, т.е. че извършва политически и стопански поръчки от този вид. Но те не минаваха през елементарните съдилища. Делото „ Иванчева “ е превъзходен образец в тази посока. Вие виждате, че целия този цирк, който се провежда – това е откровена поръчка. Тук изобщо не приказваме за осъществени закононарушения от Иванчева. То в случай че имаше закононарушения до в този момент да ги бяха опукали и да се е завършило, а не да ги вършат на маймуни.

Не е единствено това. Аз нощес разбрах, за моя изненада нещо, което в действителност през годините е било ненапълно процедура. По тези каузи прокуратурата постоянно, когато срещне някаква опозиция от отбрана, стартира да нападна отбраната. Дълго време повдигаха обвинявания на адвокатурата и го отвеждаха от личните им каузи, което беше парадокс. В последните години това към този момент не е допустимо да се случва. За това сега, нощес разбрах сигурно, че против Ирен Савова има формирани 11 производства против „ незнаен причинител “. И я викат през днешния ден в Столична дирекция на вътрешните работи, след това я викат в шесто ръководство, след това я викат в Дупница, след това я викат в Крива бара, Ломско и така нататък Това е напън. Да напомним и некролозите с нея и какво ли още не. И всичко това тъй като Иванчева и Петрова са отговорни? Верно ли?

И това е специализирата прокуратура, и това е СРС. Аз доста се веселя, че прокуратурата у нас е фрапантно тъпа. Защото те този път го демонстрираха. Обикновено СРС-тата са най-строго защитаваната загадка у нас, с изключение на когато Цветанов ги чете в Народното събрание, тъй като това е друга бира. Сега те взеха взеха решение, че ще покажат да покажат какъв брой са неприятни Иванчева и Петров и ще четат СРС-тата, които не са зесекретени. Което единствено по себе си е занимателно. Добре, че го направиха. Нямаше да разберем, че Ваклин е платил 15 хиляди на някого или повече не знаем. На някой от профилираната прокуратура за целия този цирк. Това излиза.

Този цирк не е следен в цялата история на България във връзка с нито един нарушител. Никога не е било това. Има насилници, убийци, шефове на проведени незаконни групи, но същински, не такива. Никога не е било това и несъмнено няма и да го бъде това нещо.

И по тази причина нападат в този момент и отбраната. Практиката познава от доста години атакуване на бранители. Повдигане на обвинявания – по този начин беше с юристите по КТБ, на част от юристите, измислиха им нещо и им повдигнаха обвинявания. Сега Ирен Савова има 11 производства против „ незнаен причинител “, само че познайте кой е очевидец по тях. Те касаят контракти с нейната адвокатска фирма и нея я влачат като маймуна напред-назад. Отгоре на всичко тя не живее тук през множеството време. Това какво е? Това е тъй като има доказателства ли или тъй като делото не е измислено ли? Или тъй като не са взели 15 хиляди лв.?

Цацаров повтори репликата на Филчев, че в корумпираната страна прокуратурата е безсилна. Това изрично не е правилно. Корупцията е държавна политика в България от доста години, от десетилетия, още от идването на социализма на власт до ден сегашен. Но когато прокуратурата си е на мястото корупцията отива където й е мястото – при бай Ставри. В Китай, най-голямата корупция в света, до ден сегашен разстрелват на стадиона, за корупция, настоящи министри от държавното управление. А Бойко се шмугва като мокра шнур като му задаваш въпрос за неговия финансов министър, който го гледа като малко дете предния половин мандат. “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР