Атаките срещу Закона за хазарта са очаквани – особено когато

...
Атаките срещу Закона за хазарта са очаквани – особено когато
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Акули се загрижиха за мечтите на малките рибки

Атаките против Закона за хазарта са предстоящи – изключително когато идват от тези, които са директно наранени. По този метод вицепремиерът Валери Симеонов разяснява пред „ Фокус” позициите на бизнес и браншови организации и футболни клубове, както и медийната акция на „ Национална лотария” срещи новите текстове, с които се лимитира рекламата и продажбата на мощно известните у нас моментни игри.

„ Съпротивата беше предстояща. Сигурен съм, че сътрудниците от парламентарните групи в Народното събрание, които показаха към този момент своята поддръжка, са я очаквали. Би трябвало да са я сложили авансово в плановете и откакто изрично споделиха, че ще поддържат Закона за
хазарта, чакам това да стане “, разяснява Симеонов.

Във връзка с апела към народа да избави националната си
лотария, вицепремиерът съобщи, че това му звучи като стадо акули, които приканват да не се протяга ръка върху фантазиите на дребните рибки.

Още една партия поддържа

След ГЕРБ и Българска социалистическа партия, „ Воля” също кардинално са се съгласили да поддържат измененията в хазартния закон, стана ясно след днешната среща на Симеонов с представители на групировката на Веселин Марешки.

„ По Закона за
хазарта кардинално одобряват както ограничението на продажбата тук-там единствено, които са категорично лицензирани и във връзка с директната и непряката реклама, също одобряват, само че евентуално ще имат някакви допълнения”, изясни вицепремиерът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР