Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но

...
Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но
Коментари Харесай

Президентът към прокуратурата: Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали

Атаките против мен и фамилията ми не са спирали, само че към този момент получават уродливи измерения – това беше първият коментар на президента Румен Радев по разгласените от прокуратурата записи със СРС.

В Габрово президентът съобщи, че практиките на прокуратурата демонстрират, какъв брой остро стои въпросът за промени в Конституцията, във връзка с правосъдната власт и нейната самостоятелност.
Румен Радев: Атаките против мен и фамилията ми към този момент получават уродливи измерения По думите на президента дейностите на прокуратурата демонстрират „ какъв брой остро стои въпросът за промени в Конституцията “
По-рано прокуратурата оповестиха, че преустановяват всевъзможни контакти с президентството, с изключение на формалната писмена преписка.

Минути откакто прокуратурата обави, че ще комуникира с президентството единствено публично, президентът сподели, че с това държание обвиняването за следващ път демонстрира нуждата от промени в Конституцията във връзка с правосъдната власт.

„ За страдание през вчерашния ден прокуратурата девалвира две значими за опазването на държавността понятия - държана измяна и нарушаване на конституцията, като ги използва като медийна сензация в запитването до Конституционен съд, а след това ги стимулира със записи, в които по-късно всички внушения се самоопровергаха. Атаките против мен и фамилията ми не са спирали, само че към този момент получават уродливи измерения “, разяснява президентът.

Снимка: btvnovinite.bg

В обществените мрежи реагира и брачната половинка на Румен Радев - с подигравка.

„ Приятелка звъни от близо два часа. Няма да подвигна! Държавната измяна дебне отвред... ", написа тя във Facebook.

Главният прокурор не отговори през днешния ден на всички въпроси по тематиката.

„ Главният прокурор няма персонални врагове, той не влиза в персонални борби “, означи Иван Гешев.
Подслушани диалози: Конфликтът сред Радев и Гешев навлезе в нова фаза (ОБЗОР) Прокуратурата проверява събитията към инспекция на КПКОНПИ против Десислава Радева
Според адвокати, разпространяването на СРС е казус.

„ Дори когато е осъществено от наблюдаваш прокурор, това не изключва отговорността за нарушаването на закона, който нито е планувал, нито разрешава СРС да циркулират по този начин в медийното пространство… “, споделя Христо Христев.
Премиерът забрани на министрите да се месят в спорове на институции Имате си ежедневни задания, сподели Бойко Борисов
По- рано през днешния ден министър председателят наложи ембарго на министрите си.

В спорове сред други институции ви не разрешавам да се месите - това не е ваша работа, имате си ежедневни задания, сподели министър председателят Борисов на министрите при започване на съвещанието на Министерския съвет.

Могат да се опитат да кажат, че и ние сме страна - не ние никаква страна не сме. Точно противоположното, безапелационен беше Борисов.

И през днешния ден шефът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков не пожела да разяснява тематиката.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР