Атаките на подкрепяните от Иран бунтовници хуси срещу кораби в

...
Атаките на подкрепяните от Иран бунтовници хуси срещу кораби в
Коментари Харесай

Ето как атаките на хусите в Червено море заплашват глобалната верига за доставки

Атаките на подкрепяните от Иран бунтовници хуси против кораби в Червено море към този момент раздрусаха международната търговия. Възможно е да има още разстройства и нараствания на цените за доставки на артикули и гориво.

Няколко огромни корабни линии и превозвачи на нефт преустановиха услугите си през Червено море като повече от дузина кораби бяха атакувани от началото на войната Израел-Хамас при започване на октомври.

Сега корабната промишленост — и светът — чакат да видят по какъв начин ще отговорят Съединените щати. Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин се чака да реши във вторник с повече детайлности по отношение на американската тактика, сподели представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби пред кореспонденти в понеделник.

MSC, Maersk, Hapag Lloyd, CMA CGM, Yang Ming Marine Transport и Evergreen споделиха, че неотложно ще отклонят всички планувани пътувания, с цел да обезпечат сигурността на своите моряци и плавателни съдове. Взети дружно, тези океански превозв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР