Атаката срещу журналиста Христо Грозев е свързана с факта, че

...
Атаката срещу журналиста Христо Грозев е свързана с факта, че
Коментари Харесай

Докога Русия ще мъчи България? Топ дипломат каза истината

Атаката против журналиста Христо Грозев е обвързвана с обстоятелството, че Русия от време на време обновява описите си на хора, представляващи опасност за тяхната национална сигурност.

Така дипломатът и анализатор Милен Керемедчиев разяснява за " Марица " случая с вкарването с черен лист на проверяващия публицист Грозев, което разгласи Москва.   
-->
България и български жители все по-често ще бъдат част от такива описи, защото Русия през последните месеци води целенасочена акция и нападна с хибридни средства българските институции. Бяхме оповестени за страна от неприятелския лист на Русия, бяхме упрекнати, че от наша територия е тръгнал камионът, взривил стратегическия Керченски мост към Крим.

Т.е. офанзивата против Грозев не е първата на Русия към „ натовска “ България, както акцентират от Кремъл, показва анализаторът. 

Според него позицията ни в последните месеци по отношение на обстановката в Украйна, решението на Народно събрание да предоставим военна помощ на Киев, дава съображение на Москва да задейства хибридните си офанзиви против страната ни. 

Той не счита, че има директна опасност за живота на Грозев. Припомня,

че съветските служби не предизвестяват авансово, когато желаят да нападат цел отвън граница, каквито бяха опитите за отравяне против някогашния разузнавач Скрипал, срещу  българския оръжеен търговец Гебрев. 

Посланик Митрофанова можеше да бъде извикана по-рано за пояснение. Нормално е да реагираме доста по-остро, тъй като става въпрос освен за публицист, а и за български жител.  Трябваше да изпратим доста по-твърд и ранен отговор.

Трябва да сме наясно, че Русия е присъединила България от много време в листата на страните, които освен смята за вражески, само че и са обект на нейните медийни и хибридни офанзиви. Това ще продължава, съветските служби ще бъдат дейни на наша територия. Русия ще продължава осведомителната си офанзива към нас, тъй като демонстрираме все по-ясно, че сме предан член на НАТО и Европейски Съюз, счита Керемедчиев.  

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР