Атаката на градската десница срещу ДПС се върна като бумеранг

...
Атаката на градската десница срещу ДПС се върна като бумеранг
Коментари Харесай

Три битки разкаляха политическия терен

Атаката на градската десница против Движение за права и свободи се върна като бумеранг върху главата на Христо Иванов Противниците на Цветанов си потърсиха ресто, Радев облече партийния мундир
Три борби разкаляха политическия терен. Вдясно ГЕРБ кръстосаха шпаги с новата партия на някогашния си мотор Цветан Цветанов. Вляво втора седмица тече броене на силите в двата лагера, групирани към софрите в Правец и в Боровец. В центъра градската десница реши да  натрупа имидж, атакувайки не държавното управление, а Движение за права и свободи.
Лъскавата поръчка на Цветанов за основаване на по-доброто ГЕРБ - с ясна републиканска и евроатлантическа устременост, с ядро от съумели българи в чужбина и паркирана в политическия гараж джипка, жегна ръководещите. И въпреки Бойко Борисов великодушно да сподели, че остарялата му дясна ръка си има ново семейство и може да къса колкото желае от ГЕРБ, съперниците на Цветанов в ръководещата партия видяха идеалната опция да си потърсят рестото.
Острие на офанзивата против новия водач стана шефът на Института за дясна политика Георги Харизанов. Италианските връзки сред двамата не са от през вчерашния ден. Първи, ръкавицата хвърли Цветанов, обявявайки, че Харизанов е желал мястото му в партията, че е политически силовак, който кара младите на ГЕРБ да водят война с другите десни, е че направил бели в " Напоителни системи ". Аз бях този, който през 2017 година изрично се опълчи Харизанов да бъде в листите, разгласи Цветан Цветанов. " С дейностите си Цветанов заличава своя принос в политиката. Твърденията му по мой адрес би трябвало да бъдат подкрепени с обстоятелства. Когато си втори човек в една партия, и в следствие се окаже, че в нея е имало толкоз неправилни неща, това те слага в неуместна обстановка ", отвърна Харизанов. И разгласи, че в никакъв случай не е имал упоритости за депутатско кресло. Престрелката пристигна на фона на хората на Алексей Петров, които първи си потърсиха ресто от Цветанов и демонстрираха, че декларираните от него обиколки след електората няма да текат безпроблемно. В деня на учредяването на Републиканци за България застрахователи от " Лев инс " заклещиха новия водач и му връчиха протестна декларация. " Ще признаете ли обществено, че затворихте и унищожихте доста компании, както се опитахте да извършите и с ЗК " Лев Инс ". Ще се извините ли на чиновниците им за физическия и душевен тормоз, който им нанесохте? ", написа в документа. Цветанов даде ясно поръчка за коалиция с Христо Иванов, само че Демократична България към този момент мълчи.
И до момента в който политолозите се надпреварват в прогнозите си патерица или препъникамък ще са Републиканците за ГЕРБ, борбата Нинова - Радев се разгоря с цялостна мощ. Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР