Атака със коктейли “Молотов срещу синагога в Берлин. Атаката, която

...
Атака със коктейли “Молотов срещу синагога в Берлин. Атаката, която
Коментари Харесай

Атака с коктейли “Молотов” срещу синагога в Берлин

Атака със коктейли “Молотов ” против синагога в Берлин. Атаката, която се случва в миг на зачестяване на случаите с антисемистки прояви в немската столица след ескалиране на насилието в Близкия изток, е станала рано сутринта, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията удостовери известието на общността “Кахал Адас Исроел ”, че е била осъществена офанзива против синагогата, която се намира в централния квартал Мите с две запалителни устройства.

“Неизвестни лица хвърлиха два коктейла “Молотов ” от улицата ”, написа общността в обществената мрежа “Екс ”.

 

Тя разгласява и видеозапис на чиновници на полицията, проверяващи мястото пред синагогата, което е било отцепено.

В комплекса от здания на общността “Кахал Адас Исроел ” в центъра на Берлин се обитават синагога, детска градина и публичен център.

Полицията заяви също за безредици през нощта сред мюсюлмански мигранти и полицията в кварталите Нойкьолн и Кройцберг и при Бранденбургска врата в Берлин. При тях са били ранени неколцина служители на реда.

Полицията ускори защитата на еврейските институции в Берлин и в цяла Германия, след офанзивата на “Хамас ” против Израел на 7 октомври и последвалите военни дейности в Газа.

Въпреки това израелските флагове, които бяха издигнати в символ на съпричастност пред кметствата в цялата страна, бяха свалени и изгорени. Звездата на Давид беше изрисувана по вратите и стените на няколко здания в Берлин, в които живеят евреи, съобщи “24 часа ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР