Астрономите са открили мощни усукани магнитни полета, спираловидно около черната

...
Астрономите са открили мощни усукани магнитни полета, спираловидно около черната
Коментари Харесай

Ново изображение разкрива, че черната дупка на Млечния път е заобиколена от мощни усукани магнитни полета, казват астрономи

Астрономите са разкрили мощни " усукани " магнитни полета, спираловидно към черната дупка, която се намира в центъра на Млечния път, заяви Европейската южна обсерватория в сряда.

Ново изображение от телескопа Event Horizon (EHT) за първи път сподели в поляризирана светлина пръстен от магнитни полета, обграждащи черната дупка Стрелец A*.

Полетата са сходни на тези, следени към черната дупка M87* в сърцето на галактиката M87, което съгласно ESO допуска, че мощните магнитни полета може да са общи за всички черни дупки.

„ Това, което виждаме в този момент, е, че има мощни, усукани и проведени магнитни полета покрай черната дупка в центъра на галактиката Млечен път “, сподели Сара Исаун от Центъра по астрофизика на Харвард, и съ-ръководител на плана.

Стрелец A* през 2022 година EHT улови ореола от светлина, който се създава от потока материя и газ, който черните дупки засмукват и изхвърлят.

„ Чрез обрисуване на поляризирана светлина от парещ светещ газ близ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР