Астрономите отдавна се опитват да намерят обяснение на явлението. Тяхното

...
Астрономите отдавна се опитват да намерят обяснение на явлението. Тяхното
Коментари Харесай

Планетата Уран Е Единствената В Слънчевата Система, Която Се Върти Легнала Настрани! Ето Причината

Астрономите от дълго време се пробват да намерят пояснение на явлението. Тяхното главно съмнение е че наклонът се дължи на конфликт с планета огромна няколко пъти колкото Земята. Проблемът с тази догадка е, че луните на Уран би трябвало да са останали в истинската низина, а те са под същия надолнище.

Учени от университета в Дъръм направиха компютърни симулации, които демонстрираха, че конфликтът и преместването на Уран са станали за часове. Възможно е предизвикалият го огромен галактически обект още да е в Слънчевата система, само че да се е отдалечил толкоз, че да не можем да го забележим. Това изяснява наклона на Уран, както и теорията за скритата планета Х зад Плутон в Слънчевата система.

Сблъсъкът е станал преди 3 до 4 милиарда години, когато Уран още е бил заобиколен от протопланетен диск, преди да се образуват огромните луни. Тогава наклонът на оста е работил като гравитационна мощ и е наложил същия надолнище на петте огромни естествени спътника. Сблъсъкът е основал и ледената обвивка - температурата на повърхността на Уран е минус 216 градуса Целзий. Ледът е съществена характерност за Уран и прилежащия Нептун. Преди десетина години НАСА преквалифицира двете планети като " ледени колоси " и към този момент не ги категоризира дружно с другите две големи планети в Слънчевата система - газовите колоси Сатурн и Юпитер. Плутон, който е дребен и по-далече от Слънцето, а и към този момент публично не е планета, а планета-джудже, е по-изследван от Уран и Нептун.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР