Астрономите описват предстоящото небесно явление като рядка и вълнуваща възможност“

...
Астрономите описват предстоящото небесно явление като рядка и вълнуваща възможност“
Коментари Харесай

Мистериозната комета Нишимура обещава уникално небесно шоу

Астрономите разказват идното небесно събитие като „ рядка и вълнуваща опция “ за наблюдаващите да станат очевидци на кометата с невъоръжено око, характеризирайки го като прекарване, което се случва „ един път в живота “.

Кометата Нишимура беше открита едвам през август, само че ще бъде най-близо до Земята след седмица – забележима в Северна Европа малко преди изгрев във вторник, 12 септември.

Според професор Брад Гибсън, шеф на Центъра по астрофизика „ Е. А. Милн “ към Университета в Хъл, обектът, който се движи в космоса със скорост 386 000 км/ч. към този момент е забележим с невъоръжено око.

Гибсън сподели, че Нишимура може да се види в часовете след залез слънце и в часовете преди изгрев, като се гледа на изток-североизток към Венера.

Той добави: „ Обиколката на кометата към Слънчевата система лишава 500 години, на Земята – една година, а на външните планети – доста десетилетия. Халеевата комета, която провокира огромен интерес по време на последното си близко посещаване до Земята през 1986 година, обикаля Слънчевата система за 76 години. Така че, да се каже, че това е опция да се види Нишимура един път в живота, не е пресилено “.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР