Астрономи твърдят, че при появата си Слънцето се е зародило

...
Астрономи твърдят, че при появата си Слънцето се е зародило
Коментари Харесай

Слънцето се е зародило със “зъл брат близнак“

Астрономи настояват, че при появяването си Слънцето се е зародило с още една звезда, която по-късно се е отдалечила. Въпреки това тя продължава да оказва въздействие на Слънчевата система и може би е отговорна за гибелта на динозаврите.

След разбор на данните от радиоизследване, извършено върху облак прахуляк в съзвездието Персей, двама откриватели от Калифорнийския университет в Бъркли и Астрофизичната обсерватория на Харвард-Смитсониан заключиха през 2017 година, че всички сходни на Слънцето звезди евентуално са родени със сателит .

" Проведохме серия от статистически модели, с цел да забележим дали можем да отчетем относителните популации на млади единични звезди и двоични звезди на всички разделения в молекулярния облак на Персей и единственият модел, който можеше да възпроизведе данните, беше този, в който всички звезди се образуват в началото. като необятни двоични системи ", сподели астрономът от Калифорнийския университет в Бъркли Стивън Сталер през юни 2017 година

Години наред астрономите се чудят дали огромният брой двоични и тройни системи от звезди в нашата вселена са основани близо една до друга, или попадат дружно, откакто са се образували.

Възможно е звездата-близнак на Слънцето да е с много дребни размери и да е мъчно забележима.

Името на хипотетичният близнак на нашата Звезда е Немизида, написа dir.bg. Според някои астрономи тази звезда стои зад очевидния 27-милионен цикъл на всеобщи изгубвания, в това число този, който унищожава динозаврите.

Червено джудже, отдалечено на 1,5 светлинни години, може от време на време да минава през ледените външни граници на нашата Слънчева система, като раздвижва материал със своята гравитация, запращайки големи метеорити и комети към центъра на Слънчевата система.

Слаба звезда като кафяво джудже, намиращо се на " няколко светлинни дни " от Земята може да изясни и други аномалии в периферията на нашата Слънчева система, като странната необятна орбита на планетата джудже Седна.

За в този момент няма доказателства за съществуването на Немизида.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР