Астрономи от САЩ описаха възможните химични и физични свойства на

...
Астрономи от САЩ описаха възможните химични и физични свойства на
Коментари Харесай

Не е червена като Нибиру, а е тъмносиня

Астрономи от Съединени американски щати описаха вероятните химични и физични свойства на атмосферата на евентуалната Планета Х и назоваха нейния вероятен цвят в оптичния диапазон.

Изследването е оповестено на уеб страницата arXiv.org.

Според учените небесното тяло няма да има червен цвят, както считат някои откриватели, а тъмносин. По подобен метод тя ще бъде по-тъмна от Нептун, който в оптичния диапазон има тъмносин нюанс, и Уран, чиято газова обвивка има светлосин цвят.

Учените считат, че от известните небесни тела Планетата Х най-вече наподобява на Уран и Нептун. Тъй като температурите на нея са извънредно ниски, газообразен метан в нейната атмосфера съвсем няма, за разлика от газовата обвивка на Нептун, където той участва.

Това съединяване съгласно учените кондензира и се намира в основата на атмосферата на планетата или в нейните облаци.

Учените са стигнали до своите заключения, като провели компютърно моделиране на небесното тяло с отчитане на наличните през днешния ден данни за него. В случай че Планетата Х е 5-20 пъти по-тежка от Земята, температурата на нейното ядро доближава 35-50 келвина, а нейният радиус е 3-6 пъти по-голям от земния.

По-точните стойности на тези параметри зависят от съотношението на водорода и хелия, съдържащ се във външната обвивка на небесното тяло (по-подробни данни са показани в таблицата по-горе).

  • Планетата Х като планетата Нибиру
  • Астрономите дефинираха къде се крие Планетата Х
  • Планетата Х е отговорна за всеобщите измирания на Земята

Учените оповестиха за вероятното разкриване на Планетата Х зад орбитата на Плутон в средата на януари 2016 година. Потенциалната девета планета в системата се върти към Слънцето по разтеглена орбита и в наклонена по отношение на орбитата на Земята плоскост) с интервал 15 000 години.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР