Астронавтите на НАСА заснеха две едновременни явления над Земята -

...
Астронавтите на НАСА заснеха две едновременни явления над Земята -
Коментари Харесай

НАСА показа уникално съвпадение на два небесни феномена

Астронавтите на НАСА снимаха две едновременни феномени над Земята - северното зарево и небесното зарево. Снимката беше оповестена на профила в Инстаграм на организацията.

A post shared by (@nasa) on Aug 18, 2020 at 2:08pm PDT

Съобщава се, че двете най-цветни феномени на горната атмосфера се сближили в небето на разсъмване на 16 март тази година. По това време интернационалната галактическа станция прелетя над Южна Аляска.

Изображението демонстрира по какъв начин лъчите на северното зарево в зелено с червен колорит в горната част, пресичат бледата червеникаво-жълта лента на небесното зарево. В долната част на фотографията се виждат светлините на градовете в канадските провинции Британска Колумбия и Алберта, изясни НАСА.

Агенцията акцентира, че тези феномени имат друго естество, макар обстоятелството че се демонстрират на почти една и съща височина.

Небесното зарево поражда заради химични процеси - реакции на О2, азот и други молекули в горната част на атмосферата. Северното зарево от своя страна се образува от взаимоотношението сред силата на слънцето и магнитното поле на Земята.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР