Астронавтите на НАСА Боб Бенкън и Крис Касиди излязоха на

...
Астронавтите на НАСА Боб Бенкън и Крис Касиди излязоха на
Коментари Харесай

Астронавти излязоха на последна космическа разходка

Астронавтите на НАСА Боб Бенкън и Крис Касиди излязоха на четвъртата си и последна галактическа разходка отвън борда на Международната галактическа станция /МКС/ за по-малко от месец, съобщи Българска телеграфна агенция.

Те няма повече да сменят акумулатори, а ще обтегнат кабел, ще закрепят кошница с принадлежности и ще извършат други действия по поддръжката на орбиталната станция. Това е десетото излизане в открития космос в кариерите на двамата астронавти. След по-малко от две седмици Бенкън и Дъг Хърли, който следи галактическата разходка от борда на МКС, ще изоставен орбиталния комплекс и ще се завърнат на Земята с пилотирания транспортен съд " Дракон " на компанията " SpaceX ", с който се скачиха към станцията в края на месец май. Капсулата им ще се спусне през месец август с парашут за приводняване в океана край крайбрежията на щата Флорида - първото по рода си от 45 години насам.

След края на галактическата си разходка американските астронавти ще се концентрират напълно върху подготовката за завръщането си на Земята. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР