Астронавт на НАСА, двама космонавти, готови за изстрелване в петък към космическата станция

...
Инженерите подготвиха руски космически кораб Союз за изстрелване в петък,
Коментари Харесай

Инженерите подготвиха руски космически кораб Союз за изстрелване в петък, за да превозва ветеран командир-космонавт, втори пилот новобранец и астронавт на НАСА на полет до Международния космос Станция.

Лорал О'Хара на НАСА, която прави първия си космически полет, ветеран командир Олег Кононенко и Николай Чуб са планирани за излитане от космодрума Байконур в Казахстан в 11:44 ч. EDT (20:44 ч. местно време време) петък.

Изстрелването беше насрочено за организиране на бързо тричасово и 11-минутно рандеву с космическата станция и ако всичко върви добре, фериботният кораб Союз MS-24/70S ще акостира в обърнатия към Земята порт на руския модул Рассвет в 14:56

най-дългият единичен космически полет досега на американски астронавт.

Първоначално триото се очакваше да се прибере у дома през март, но техните полетът беше удължен с допълнителни шест месеца, след като техният космически кораб Союз MS-22/68S беше деактивиран поради изтичане на охлаждаща течност миналия декември. Сега те ще се върнат на Земята на борда на заместващ Союз, изстрелян миналия февруари.

Както се оказва, Кононенко и Чъб планират да прекарат цяла година на борда на станцията, докато дежурството на О'Хара ще последните шест месеца.

За да качат всички нагоре и надолу, както е необходимо, руснаците планират да стартират т. нар. "такси" полет следващия март, когато ветеранът командир Олег Новицкий, Трейси Дайсън от НАСА и изследователят от Беларус Марина Василевская доставят нов ферибот до станцията.

След това Новицки, Василевская и О'Хара ще се върнат на Земята около 10 дни по-късно на борда на същия Союз, който носи О'Хара в петък. Кононенко, Чуб и Дайсън ще останат в орбита до следващия септември, завръщайки се у дома на борда на Союз MS-25/71S Союз, който ще бъде доставен от Новицки.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР