Астрологията става все по-нашумяла напоследък. Трябва да знаете обаче, че

...
Астрологията става все по-нашумяла напоследък. Трябва да знаете обаче, че
Коментари Харесай

С какво се свързва 12-ти дом в астрологията?

Астрологията става все по-нашумяла в последно време. Трябва да знаете обаче, че тя не се разгръща само до дванадесетте архетипа (Овен, Телец, Близнаци и т.н.). Астрологията включва в себе си извънредно доста детайли, събрани в една обща карта, наречена натална или рождена карта, която разрешава да бъде изработен " прочит " на даден човек.

Освен Слънцето (главната зодия), наталната карта съдържа в себе си Асцендент, Луна, планети, астрологични домове, аспекти и още доста други детайлности. В тази публикация ще разгледаме по-специално с какво се свърза 12-ти дом в астрологията.

Като начало би трябвало да уточним, че астрологичните домове са 12 на брой, т.е. те съставляват 12 разделения на равни елементи на картата. Както има 12 зодии, по този начин има и 12 астрологични дома. Всеки дом се отнася и дава отговор за друга област в живота на индивида, като конфигурациите му (зодиакалния знак, планетите, аспектите, владетелят на дома) в съответната карта демонстрират каква е връзката на индивида с тази област от живота, която символизира домът.

Трябва да знаете, че колкото по-назад в последователността е домът, символиката му става все по-дълбока и тежка, като същото важи и за астрологичните знаци.

Дванадесети дом в астрологията дава отговор за враговете, тайните и уединението. Свързва се с тестванията, грижите, страданията и огорченията.

Ограниченията, които дава 12-ти дом могат да бъдат от всевъзможен темперамент. Ограничения, които отдалечават индивида от останалите хора, карат го да се усеща изолиран, подценяван и извънредно не свободен. Към 12-ти дом можем да отнесем недъзите - както телесните и физическите, по този начин и психическите. Дванадесети дом се свързва също по този начин с хроничните и тежките болести, дългите престои в лечебни заведения, санаториуми, психиатрични клиники и така нататък Възможно е хората със мощно въздействие на 12-ти дом в рождената си карта да имат проблеми със закона и управляващите, а също по този начин да прекарат част от живота си в затвор или друго изолирано място под наблюдаване.

Несполуките в живота също се характеризират с дванадесети дом. Всякакви нещастни случаи са под негово въздействие - набези, произшествия, произшествия грабежи, загуби и т.н.

Тъй като е финален от дванадесетте дома, той се характеризира с всичко прикрито. Този дом дава отговор за скритите страни на личността на човек, за това, което е непознато за другите и прикривано от тях. Всякакви секрети, било то връзки и връзки или информация, всевъзможни комплекси, податливост към ненормално държание, присъединяване в секрети общества, шпионажи, секти - всичко това се свързва с 12-ти дом.

 символика на 12-ти дом в астрлогията

Дванадесети дом се характеризира още с враговете на индивида. Тези хора, които работят прикрито и подмолно и които желаят да навредят. Клеветите, враждите, измамите и интригите не са непознати за този финален дом.

Ако човек има мощен 12-ти дом в наталната си карта, само че в същото време той е с удобни планети и като цяло настройка, това прави индивида податлив към интерес и работа с мистичното, с религиите и философията. Дори можем да кажем, че носи със себе си свръхестествени качества и има духовно израстване.

Може да звучи ужасно и рисково, само че не бързайте да съдите хората, в случай че забележите, че имат мощно въздействие на 12-ти дом. Другите разположения на рождената му карта биха могли да бъдат извънредно удобни и да балансират ловко отрицателното му въздействие. Заради това би трябвало да се направи цялостен разбор на картата преди да се вадят съответни заключения.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР