Астрологията се възприема от мнозина като псевдонаука, въпреки че има

...
Астрологията се възприема от мнозина като псевдонаука, въпреки че има
Коментари Харесай

Ретрограден Меркурий - как се отразява на физиката и психиката

Астрологията се възприема от мнозина като псевдонаука, макар че има неоспорими доказателства за това, че тя въздейства на душeвността и даже на физиката.

И по този начин, до момента в който някои не престават да се смеят на астрологията, други интензивно учат тази област, вършат прогнози и знаят всичко за нашия живот.

Ретрограден Меркурий - по какъв начин се отразява на физиката и душeвността

Според астролозите придвижванията на небесните тела оказват голямо въздействие върху земните процеси. Както знаете, планетите на Слънчевата система се движат към слънцето по орбитите си. В някои моменти някои планета се появява дружно със Земята от едната страна на Слънцето и, наблюдавайки ги от нашата планета, наподобява като че ли те стартират да се движат в противоположна посока.

Как обаче се получава това и дали е образен трик?

Доста от хората спорят за какво това е толкоз значимо, имайки поради че планетата в действителност продължава да се движи по своята траектория, т.е. без да трансформира посоката си. Въпросът е, че зодиакалната система е геоцентрична, т.е. съгласно астролозите Земята е в центъра на всички събития.

Следователно се дава оценка не на действителното придвижване на планетите, а на тяхното пренасяне, което явно е доста по-сложно от обикновнот орбитално придвижване. Ретроградността на планетите е типична за всички планети на Слънчевата система, само че най-много за Меркурий, защото тази планета се движи бързо и влиза в ретроградната фаза 3-4 пъти годишно.

По принцип Меркурий дава отговор за връзките, търговията, работата с информация и хора, превоза, образованието, - т.е. за съвсем всички области от нашия живот.

Близнаците и Девата са най-силно повлияни от назадничав Меркурий, тъй като Меркурий е тяхната планета.

 Ретрограден Меркурий

Астролозите назовават ​​периода на назадничав Меркурий постоянно „ заплашителен “. Според тях би трябвало да отложите всички свои инициативи, да не стартирате нови планове, да не сключвате покупко-продажби, да не вършиме огромни покупки и да не стартирате нови взаимоотношения.

Причината е, че сходни инициативи ще са обречени на неуспех, защото Меркурий се движи обратно.

Голяма част от учените считат самия феномен на ретроградността за оптична заблуда. Няма обаче нито едно неоспоримо доказателство или опровергаване за това дали Меркурий въздейства върху нашата душeвност.

Водят се обаче много разногласия в научните среди, като и до през днешния ден истината е някъде по средата, защото учените не са стигнали до единомислещо мнение, като се изричат единствено разнообразни хипотези.

Каква обаче е съгласно вас истината и дали назадничав Меркурий въздейства на нашата душeвност и физика?

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР