Астрологът Валентина Радиева-Маренова с прогноза за 2024 година. Публикуваме я

...
Астрологът Валентина Радиева-Маренова с прогноза за 2024 година. Публикуваме я
Коментари Харесай

Астроложка с интересна прогноза за предстоящата година

Астрологът Валентина Радиева-Маренова с прогноза за 2024 година. Публикуваме я тук без редакторска интервенция:

Според Китайската астрология 2024 година е годината дървения Дракон и стартира на 10 февруари 2024 до 28 януари 2025 година. За разлика от нашия, западен календар, новата година съгласно китайския (източен) календар стартира в деня на първото за годината новолуние. По-точният ориентир е второто новолуние след зимното слънцестоене.

Китайският зодиак се основава на 12 животни, комбинирани в 5 детайла – огън, земя, вода, метал, дърво, и 2 качества (състояния) – ин и ян.

Драконът е петата позиция в Китайския зодиак и е знак на прозорливост и възторг, знакът с най-голяма мощност и въздействие. За разлика от другите животни в китайския зодиак, драконът е митично творение и е знак на положителния шанс и енергичното здраве. Съвсем не като страшния змей от западната митология, китайските дракони са доброжелателни същества, които живеят в небето, нуждаят се от въздух и независимост.

В този ред на мисли 2024 година се обрисува да бъде година на напредък, великодушни придобивки и здраве – все отразяващи добродетелната природа на дракона. Въпреки това има известна доза непредсказуемост през годината, с която всеки е нужно да се оправи с повече еластичност и адаптивност към обстановките. Препоръчително през годината да се върви измежду природата на въздух, тъй като драконът обича свободата и необятните пространства.

Силна година за постигане на независимост и отстояването й и по-успешна за тези, които могат да се приспособяват и да реагират бързо.

Ето основните астрологични събития за 2024 година:

Новата година стартира с назадничав Меркурий. Първите дни, до 2 януари, Меркурий приключва своя ход обратно и от 3 януари нататък можем да бъдем спокойни, когато тръгваме на път. Не поддържам фаталистичното приемане на ретроградния Меркурий и считам, че не трябва да демонизираме толкоз. Но все пак смятам, че в случай че решим да вършим скъпи покупки, да подписваме контракти за старт на нови планове или си имаме работа с документи и техника е добре да предвидим закъснение. Щом Меркурий е назадничав, то от нас се изисква също да забавим ход, да притихнем и да се обърнем във вътрешността към себе си.

Още три са ретроградните етапи на Меркурий през годината:

- от 2 април до 26 април в Овен,

- от 5 август до 29 август в знаците Дева и Лъв,

- от 26 ноември до 16 декември в Стрелец.

Още една персонална планета стартира своето ретроградно придвижване в края на 2024 година. Марс потегля обратно на 7 декември в Лъв и ще остане по този начин до 24 февруари 2025 година в знаците Лъв и Рак. Марс в хороскопа на един човек демонстрира метода, по който отстоява себе си; по какъв начин работи и показва самостоятелната си мощ и каква е половата му сила. Марс е волята. Марс е действието, а знакът на Марс демонстрира КАК вършим това – да вземем за пример Марс в Близнаци с думи, Марс в Овен с пестник по масата и така нататък

Какво предлагам в интервала на назадничав Марс?

- Не се стартират нови бизнес инициативи, планове и действия. Много е евентуално да не доведат до стремежи триумф. Не се отварят фирми;

- Не се стартират правосъдни дела;

- Не се основават нови интимни връзки – ще са мощно буйни, само че не дълготрайни.

- Много от браковете са подложени на тествания, заради неизказани през годините думи и потиснати обиди. В съответния миг целият този прочувствен " облак “ ще излиза на повърхността под формата на спорове и кавги. Това ескалиране на страстите може да подейства и прочистващо за партньорствата, стига да са стъпили на постоянна основа – обич, доверие, схващане. Ако осъзнаването не е на разположение, са вероятни раздели;

- Не се стартират поправки, изключително на техника;

- Внимава се при работа с металообработващи машини, различен тип тежка техника – вероятни са травми;

- Не се купуват автомобили; машини, свързани с произвеждане или различен тип техника. Могат да дадат скрити недостатъци или да се скапват бързо.

Не бива да се работи импулсивно. Възможно е да се избълват думи, които да наранят, а реакциите са на нервност и с хлапашки дебелоглав. За интервала важи поговорката: " Три пъти мери - веднъж режи! “.

Затъмненията прибавят предразсъдък и съдба в живота на индивида. Случват се събития, които не зависят от нас и не са под наш надзор. Последиците от затъмнението могат да се чакат месеци по-късно, по тази причина е добре да бъдем почтени към себе си. Обикновено техният брой е 4 през една календарна година, а през годините, в които доста катаклизми и крайни събития техният брой се усилва.

През 2019 година те бяха 5, а през 2020 година 6. Това са годините, в които корона вируса затвори целия свят и се случиха доста промени в международната стопанска система и политика, както и в живота на всеки един човек. Събития, протичащи се на затъмнения са значими, непроменяеми и предопределени от " ориста “ и вещаят промени, касаещи както цели страни и етноси, по този начин и такива, протичащи се в живота на обособения субект.

Затъмненията през 2024 година:

- на 25 март 2024г. в 9,13 часа българско време е Лунно затъмнение,

- на 8 април 2024г. в 21,17 часа бг време е Слънчево затъмнение,

- на 18 септември 2024г. в 05,44 часа бг време е Лунно затъмнение,

- на 2 октомври 2024г.в 21,45 часа бг време е Слънчево затъмнение.

Като умозаключение мога да прибавя, че 2024 година ще бъде година на условен мир, повече напредък и доста шанс.

Успешна и въодушевена 2024 година!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР